Groenoordhallen in Leiden maken plaats voor nieuwe wijk

  NL   18 januari 2010 Bron: PropertyNL
Groenoordhallen in Leiden maken plaats voor nieuwe wijk
Op korte termijn wordt begonnen met de bouw van de nieuwe wijk Groenoord in Leiden. In dat kader heeft de gemeente vandaag afscheid genomen van de legendarische Groenoordhallen met het officiŽle startsein voor de sloop. In de nieuwe wijk Groenoord worden zo'n 500 huur- en koopwoningen, kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen gerealiseerd.

Hans Woerlee, algemeen directeur van ontwikkelaar PFC2: 'Groenoord wordt een echte Leidse stadsbuurt. We hebben er zeer bewust voor gekozen veel kenmerken van het centrum van Leiden terug te laten komen in de wijk, zoals grachten, hoge huizen en langwerpige ramen. Het plan ĎGroenoord, van Hallen naar Huizení is een samenwerking van Ymere en PFC2.

Elementen van de legendarische Groenoordhallen komen in stijl terug in de nieuw te realiseren woonwijk. Zo worden de originele klinkers in en om de Groenoordhallen bewaard, om in Groenoord te worden teruggeplaatst in de nieuwe bestrating.

Joop Baars, directeur Projectontwikkeling Zuidoost van Ymere: 'Groenoord wordt een fraaie en veelzijdige wijk, die past in de traditie van de beroemde Groenoordhallen. De start van de sloop onderstreept het vertrouwen in het plan Groenoord.'
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo