Duurzaam Bouwen

Griekenland zet in op zonne-energie

Griekenland wil zijn energieopwekking door zonnepanelen tot 2020 meer dan vertienvoudigen. In 2050 wil het zelfs vijftig keer meer energie uit zonnecellen halen dan nu het geval is. Dit heeft de Griekse minister van Energie George Papaconstantinou maandag gezegd op een energieconferentie in Hamburg.

Griekenland produceerde in 2010 voor 206 megawatt aan zonne-energie. Het wil de komende decennia twintig miljoen euro aan buitenlandse investeringen aantrekken en de productie opvoeren naar 2,2 gigawatt (2200 megawatt) in 2020 en tien gigawatt in 2050.

Griekenland ziet zich door zijn zonnige klimaat als zeer gunstige locatie voor de opwekking van zonne-energie. Het hoopt investeerders die hun geld nu nog steken in Duitsland, de grootste producent van zonne-energie ter wereld met een capaciteit van ruim zeventien gigawatt in 2010, naar Griekenland te lokken. ,,Griekenland heeft driehonderd zonnige dagen per jaar en bijna vijftig procent meer zonneschijn dan Duitsland,'' aldus Papaconstantinou.

Lees verder op Architectenweb.nl