Duurzaam Bouwen

Greenstep wil oude kantoren verduurzamen

Greenstep, een samenwerkingsverband tussen bouwbedrijf Dura Vermeer en installateur Unica, willen oude kantoren verduurzamen. Mark Plaisier, directeur van Greenstep, verwacht dat de gebouwen daarna weer verhuurbaar zijn.

De raad van bestuur van Dura Vermeer en Unica heeft in de afgelopen tijd de 35 grootste beleggers gesproken. Plaisier merkt dat ze in hun maag zitten met leegstand. Andere zorgwekkende punten zijn de stijgende energiekosten van oude panden en de verborgen kosten zoals ziekteverzuim. Greenstep is in november 2010 van start gegaan en is betrokken bij de renovatie van het hoofdkantoor van DHV. Inmiddels zijn er zeven kantoren in portefeuille en komen er elke maand twee bij.

Eigenaren van kantoren krijgen over elke maatregel te weten hoeveel het kost en wat de terugverdientijd is. Plaisier acht het mogelijk om over vijf jaar een omzet van 100 miljoen euro te realiseren. Hij ziet renovatie als de nieuwbouw van de toekomst. Nieuwbouw kan alleen nog op AAA-locaties worden gepland, op andere locaties is het niet meer maatschappelijk verantwoord.

Gebaseerd op: Cobouw