Interieur

Greenpanel voor optimale akoestiek

Greenpanel voor optimale akoestiek
Greenpanel is eind 2011 geïntroduceerd als het eerst lichtgewicht FSC-keukenblad van Nederland. Maar het materiaal is ook toe te passen als stollenwand of zelfs als geluidsabsorberend interieurelement. Nu steeds meer gebruik wordt gemaakt van materialen als beton, glas en staal, wordt de vraag naar geluidsabsorberende interieurelementen groter. Greenpanel is dé oplossing. Het materiaal ondersteunt niet alleen een optimale akoestiek, maar is door zijn lichte gewicht ook ergonomisch. Bovendien is er veel mee mogelijk, zowel qua kleur (alle kleuren Toplaminaat) als afwerking (verschillende randlijsten). Het standaardraster van Greenpanel is gebaseerd op de opname van middentonen en daarmee het volume van de stem. De platen zijn verkrijgbaar in diktes van 20 tot 100 mm.
Hoe dikker de plaat, hoe groter ook het absorptievermogen.

Stollenwanden

Van Greenpanel kunnen ook stollenwanden worden vervaardigd. De wanden ogen zwaar en stevig, maar zijn in werkelijkheid opvallend licht! Ze zijn echter niet alleen lichter dan de multiplex variant, maar ook gunstiger geprijsd. De wanden kunnen worden vervaardigd in diktes van 32, 39 en 60 mm.

Greenpanel met gefrijnde rand

Het 60 mm dikke Greenpanel kan worden afgewerkt met een ‘gefrijnde’ rand, die het blad een unieke uitstraling geeft. Het profiel wordt mee geperst in de rand, die minder stootgevoelig is dan de oorspronkelijke houten lijst. Dat maakt de rand minder kwetsbaar tijdens het transport en bij de montage, maar vooral ook in het gebruik! Bovendien is de gefrijnde rand leverbaar in bijna alle kleuren.