Bedrijfsnieuws

Green Real Estate breidt woonboulevard Roosendaal uit

Green Real Estate gaat de woonboulevard Oostpoort in Roosendaal uitbreiden met 24.000 m2 nieuwbouw. Ook zijn er plannen om de bestaande bebouwing van begin jaren ’90 (16.000 m2) grondig te renoveren. Green Real Estate, dochter van de Zeeman Groep, is eigenaar van 2800 m2 in de bestaande woonboulevard, naast NSI (11.000 m2) en de familie Vromans (2200 m2).

Het vastgoedbedrijf uit De Bilt kocht vorig jaar de gronden van TCN en schakelde Daan de Kruijk van Daan bv in als gedelegeerd projectontwikkelaar. In het plan worden vier locaties meegenomen: de locatie van de voormalige garage Janssen, Woonboulevard Oostpoort, de Gamma locatie en de voormalige Jacobs locatie.

De eerste fase omvat de bouw van een nieuwe Gammavestiging aan de oostzijde van de huidige Gamma en de renovatie van de oude behuizing. Hier zullen BCC en Grando Keukens zich vestigen. Fase 2 voorziet in het bouwen van twee nieuwe panden op het voormalige terrein van Jacobs Wooncenter en de huidige locatie van Boels verhuur.

De nieuwbouw van de Gamma start nog dit jaar. In 2010 begint de renovatie van het oude Gammapand en de overige sloop en nieuwbouw. Op termijn moet ook de locatie ten zuiden van de Ettenseweg en ten westen van de Rucphensebaan worden herontwikkeld. Hiervoor bestaan echter nog geen concrete plannen.

Green Real Estate zal de nieuwbouw zelf in portefeuille houden. De nieuwbouw is voor 70% verhuurd aan winkelketens als Leen Bakker, KFC, Blokker Tuin, Xenos, Outdoor & Travel Outfitters en Svea. Als makelaars treden op Hesselberth Makelaars uit Kaatsheuvel en Daan bv. Het ontwerp is van Wim de Bruijn Architectuur en BVR Groep is de bouwer. Beiden komen uit Roosendaal.
Build for Life