Duurzaam Bouwen

Gratis pocket toont de weg naar duurzaam wonen

Duurzaam bouwen is “hot”, maar hoe begin je eraan? Wat houdt duurzaam wonen precies in? Wat is het verschil tussen een passiefhuis, een lage energiewoning, ecologisch bouwen? Welke rol speelt de plaats waar je gaat wonen? Waar moet je op letten bij het opstellen van plannen en lastenboek? Hoe kies je de materialen, wat zijn de criteria voor duurzame materialen, waar vindt je ze? Zijn de aannemers voldoende op de hoogte? Welke bouwmethode is de beste? Vele vragen waarop Casas-Ik ga bouwen een objectief antwoord geeft in een handige pocket, die gratis bij het magazine van april wordt gevoegd.

Met de tweede editie van Pocket “Duurzaam bouwen en renoveren” lanceert Casas – Ik ga bouwen een nieuw instrument voor bouwers en verbouwers: een volledig en onafhankelijk, niet-commercieel overzicht van alle informatie omtrent een bepaald thema.

De gids is uitgegeven in een praktisch pocketformaat en is samengesteld als bewaarinstrument. Hij behandelt niet alleen het concept “duurzaamheid” in de bouwsector, maar geeft ook alle nodige tips om duurzaam te bouwen en te renoveren, nuttige adressen om advies en steun te krijgen, adressen en websites over premies en belastingvermindering enz. Heel interessant voor de leek is ook het volledige lexicon van de woorden en begrippen die in deze context gebruikt worden. Kwestie van het bos nog door de bomen te zien.

De Casas Pocket wordt geleverd als gratis bijlage bij de april-editie van Casas – Ik ga bouwen. Het magazine blijft tot eind april 2008 beschikbaar in de betere boekhandel.
De uitgave van de Pocket wordt gesteund door de Federale Dienst voor Duurzame Ontwikkeling, De Vlaamse overheid, la Région Wallonne en la Région de Bruxelles Capitale.