Duurzaam Bouwen

Gratis Energiebesparingforum 2009

Stakeholders van een onderneming/organisatie verwachten meer dan ooit dat een duurzaam energiebeleid een integraal deel uitmaakt van de strategie van een organisatie. Bedrijfsleiders en beleidsverantwoordelijken staan voor de grote uitdaging om oplossingen te vinden op vlak van energiebesparing die zowel het eigenbelang (economisch) als dat van het milieu behartigen . Velen kiezen in deze context om energiebesparende maatregelen te nemen in hun gebouw of voor de bouw van bv. een passief kantoor*. De bouw van een passief kantoor is niet alleen interessant op economisch en sociaal vlak, maar werkt ook nog imagoversterkend. Op vrijdag 25 september kan u ontdekken dat er tal van oplossingen zijn om energie te besparen en dat passief kantoren - zelfs een passief hotel- geen sciencefiction meer zijn maar bewuste keuzes van ondernemers van vandaag.
* Een passief kantoor is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een goed winter- en zomercomfort, met een minimum aan verwarming- en koelingkosten.

Het Energiebesparingsforum bestaat uit:
8u Passief kantoren in de praktijk ( om 10u een herhalingssessie)
10u Workshops energiebesparing en nieuwe technieken (van 10u tot 15u)
15u Uitleg en bezoek aan grootste zonnecentrale van de Benelux !
16u Uitleg en bezoek aan eerste massief passief hotel van Vlaanderen!
Tussen 10u en 17u mogelijkheid tot gratis bezoek aan Energiebeurs.

Meer informatie over het programma: klik hier

Praktisch

Alle workshops en bezoeken aan demonstratieprojecten zijn gratis tijdens het Energiebeparingsforum. Alle bezoeken aan demonstratieprojecten starten met een uitleg in Centrum Duurzaam Bouwen. Nadien kunnen de deelnemers gebruik maken van de bussen naar de demonstratieprojecten. U dient zich voor woensdag 23 september 2009 te preregisteren via www.cedubo.be/go/inschrijven . Gelieve u tijdig in te schrijven gezien de plaatsen beperkt zijn !

Plaats

Centrum Duurzaam Bouwen
Industrieterreinterrein De schacht nr 1112
Schachtplein (parking)
3550 Heusden-Zolder