Goedkoopste steden in Nederland om te wonen in 2019

  NL   29 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Goedkoopste steden in Nederland om te wonen in 2019
Er is niets zo fijn als wonen in Nederland; een land waar de infrastructuur goed is geregeld en waar iedereen gelijk behandeld wordt. Behalve als het aankomt op de huizenmarkt, want dan heeft helaas niet iedereen dezelfde kansen. Er zijn te weinig sociale huurwoningen, te weinig starterswoningen en te weinig betaalbare woningen. Buitenlandse investeerders vinden Nederland ook erg aantrekkelijk en hebben besloten om te investeren in nieuwe luxewoningen. Die aantrekkelijk zullen zijn voor expats. Gelukkig zijn er nog een aantal steden in Nederland die wel betaalbaar zijn om te wonen. Lees snel verder om te kijken welke steden dat zijn.

1: Almere

Op nummer één van de goedkoopste stad in Nederland staat Almere. Er wordt flink gebouwd in Almere en de mogelijkheden voor het bouwen van een droomhuis is erg groot. De gemiddelde huurprijs per m2. Is in Almere: €9,06. Deze prijs verschilt €9,65 ten opzichte van de huurprijs in Amsterdam. Almere is een grote stad, dat bestaat uit Almere Poort, Haven, Stad en Hout. Elk stadsdeel heeft weer andere voorzieningen zo is er in Almere Hout veel rust, ruimte en groen. Almere is erg goed bereikbaar en ligt dicht bij Amsterdam. Wil je liever toch voor de hoofdprijs gaan en in Amsterdam wonen. Bezoek dan eens deze website en wie weet vind je een betaalbare woning in Amsterdam.

2: Arnhem

Op de tweede plek staat Arnhem met een gemiddelde huurprijs per m2 van €10,33. Dit maakt het wonen in Arnhem erg aantrekkelijk. Maar, naast de lage huurprijs zijn er nog veel meer voordelen: zo is er een overdekt wintercentrum met circa 110 winkels, hoef je niet in de file te staan voor een concert of wedstrijd bij het Gelredome, kan je heerlijk uitwaaien in de natuur en is en een groot treinstation voor als je een keer naar een andere stad wil gaan.

3: Eindhoven

Elk jaar wordt Eindhoven omgetoverd in Lampegat tijdens het vijfdaagse Carnaval event. Dit evenement weerspiegelt het bruisende leven in Eindhoven. Met het grote aanbod van diverse horecagelegenheden en winkels is Eindhoven een fantastische stad om te wonen. Het is vooral erg populair bij de studenten maar ook voor de young professionals. De gemiddelde huurprijs voor een woning ligt rond de €10,97 per m2.

4. Amersfoort

Amersfoort staat op de vierde plek van de goedkoopste stad in Nederland. Doordat Amersfoort grenst tussen Randstad en de Veluwe, is het ideaal voor natuurliefhebbers en stadsmensen. Er zijn negen verschillende gemeenten in Amersfoort die allemaal een eigen karakter hebben. Voor een gemiddelde huurprijs van €11,22 per m2 kan je een prima woning vinden in het centrum van Amersfoort.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo