Glazenmaker Weemaes breidt uit naar West-Vlaanderen

  BE   6 januari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Glazenmaker Weemaes breidt uit naar West-Vlaanderen
Het is niet allemaal kommer en kwel tijdens de coronapandemie. Zo kan Glazenmaker Weemaes uit Drongen terugblikken op een topjaar. “In 2020 hebben we onze omzet meer dan verdubbeld”, zegt Michiel Weemaes (43), samen met zijn broer Tim (42) de drijvende kracht achter de bekende glasspecialist. Als kers op de taart opent het bedrijf nu ook nog eens een nieuwe vestiging in de Nijverheidsstraat 5 in Oostkamp.

Degelijk glas zit in het DNA van de familie Weemaes. Het was grootvader Paul Weemaes die in de branche actief werd. Tijdens de eerste oliecrisis scheerde hij begin de jaren zeventig in Brakel en omstreken hoge toppen met zijn bedrijf gespecialiseerd in voorzetramen. “Iedereen was toen op zoek naar dubbelglas om woningen beter te isoleren. Een trend waarop mijn grootvader heel goed wist in te spelen”, zegt Michiel. “Onze vader Peter Weemaes zette samen met ons ma Lut Contreras de traditie verder en opende in 1980 een nieuwe zaak in Oudenaarde. Al op jonge leeftijd hielpen we hem met het plaatsen van dubbelglas. Op die manier leerden we de knepen van het vak en kennen we het reilen en zeilen in de glassector door en door.” Ook toen ze al op kot zaten in Gent spoorden de broers regelmatig weer naar huis om vader wat te helpen. Na een korte tijd in het bedrijfsleven gingen de broers — Michiel met een diploma rechten en Tim met een diploma industrieel ingenieur op zak — aan de slag in het ouderlijke bedrijf en in 2012 richtten ze in het bedrijfspand van hun ouders een nieuwe zaak op.

Omzet meer dan verdubbeld

In 2015 verhuisden ze hun glasbedrijf naar een topstek in Drongen. De perfecte uitvalsbasis om klanten vlot te kunnen bereiken. “De laatste jaren beleven we een enorme groei”, aldus Michiel. “De eerste jaren was dat rond de 35 % per jaar en in 2020 hebben we onze omzet zelfs meer dan verdubbeld. “Een eerste belangrijke pijler van onze business zijn de renovaties bij particulieren. De focus ligt daarbij op het vervangen van oud glas door hoogrendementsglas, met behoud van bestaande raamkaders. Een tweede specialiteit is het herstellen en vervangen van gebroken glas of glas met condens tussen. Door ons te focussen op snelheid en ontzorging van de klanten vonden al heel wat particulieren en bedrijven de weg naar ons. Dagelijks repareren onze herstellingsteams 3 à 10 ruiten. We voeren daarbij transparantie en open communicatie hoog in het vaandel en werken samen met tal van verzekeringsmaatschappijen.”

Ramen van 1000 kg op 30 meter hoogte

Ook wat betreft ramen voor nieuwbouw, hun derde pijler, spelen ze bij Weemaes steeds kort op de bal. Grote werven in onder meer Antwerpen en Brussel worden volledig voorzien van degelijk glas van Weemaes. Ook strakke glazen balustrades voor de projectmarkt behoren tot de mogelijkheden. “Wat betreft nieuwbouw zijn we in staat om heel grote volumes te leveren in tal van afmetingen”, zegt Michiel. “Om grote werken perfect te kunnen uitvoeren, investeren we in januari in een nieuwe bijkomende vrachtwagen met zware kraan waarmee we over de daken heen tot op 30 meter hoogte ramen van 1000 kg kunnen plaatsen. Daarnaast kwamen er in december ook nog eens drie bestelwagens bij. Waardoor we vanaf nu met 9 ploegen de baan op kunnen en onze baseline ‘Glas in ons vak!’ steeds verder kunnen uitdragen.”

Glazenmaker Weemaes breidt uit naar West-Vlaanderen

Trendy interieurbeglazing

Ook voor trendy interieurbeglazing is Weemaes een topadres. We bieden stijlvolle glazen deuren, wanden en balustrades aan. De glasspecialist speelt ook volop in op de trend om op kantoren een gevoel van licht en ruimte te creëren met behoud van privacy. De mooie glazen kantoorwanden en deuren in glas van Weemaes met maximale akoestische isolatie voor privacy en concentratie zijn daarvoor dan ook het product bij uitstek.

Werken bij de Beste glazenmaker van België

Wegens zijn fenomenale groei en de opening van een nieuwe vestiging in het West-Vlaamse Oostkamp is Weemaes op zoek naar 14 glasplaatsers en 8 bedienden. Wie kiest voor een job bij Weemaes komt terecht in een heel dynamische omgeving waar het aangenaam werken is en waar vakmanschap en collegialiteit vooropstaan. “We geven onze mensen heel veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen”, zegt Michiel. “Een aanpak die rendeert en waarvoor we als zaakvoerders heel veel terugkrijgen. Om alle neuzen in dezelfde richting te houden, organiseren we 2 keer per jaar een teamdag waarop iedereen aan het woord komt. Op een van onze vorige teambuildings bezochten we een gespecialiseerde glasfabriek en gingen we roeien op de Leie. In normale tijden staat er ook jaarlijks een bezoekje aan de Zesdaagse in Gent op het programma. Afsluiten doen we steeds met een gezellig etentje”, aldus Michiel, die benadrukt dat het de bedoeling is om met Weemaes de Beste glazenmaker van België te worden. “We willen in heel België aanwezig zijn en zijn van plan om in de komende jaren 20 filialen te openen.” Weemaes, Glas is ons Vak.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo