Algemeen

Giuseppe Chiari International Award for Coatings Science

In de lokalen van BELSPO (Federaal Wetenschapsbeleid) stelde het CoRI (Coatings Research Institute) vanmorgen de Giuseppe Chiari International Award for Coatings Sciences voor. Het CoRI mikt met deze onderscheiding op de academische wereld, met de bedoeling om via onderzoek en ontwikkeling inzake verftechnologieën het leefcomfort te verbeteren.

Verven en hun ingrediënten zijn multidisciplinair en innoverend. Het gaat om een rijk amalgaam van doorgedreven kennis en technieken. Dit aparte universum is grondig verwikkeld in een evolutie met enorm veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling. Deze dynamiek wordt naar een nog hoger kwaliteitsniveau getild met het oog op een niet te negeren maatschappelijk doel: duurzaamheid.

Centraal in die ontwikkeling staat het Coatings Research Institute: het CoRI is sinds 1957 een drijvende kracht achter de evolutie van de sector. Het stimuleert technologische innovatie en wetenschappelijk onderzoek in de industrie van verven, vernissen en coatings.

Het CoRI is ervan overtuigd dat deze innovatie vanaf de diepste wortels gevoed moet worden en heeft daarom beslist een exclusieve award in het leven te roepen die erop gericht is de ontwikkeling van universitaire en academische projecten te bevorderen. Deze Giuseppe Chiari International Award zal om de twee jaar worden uitgereikt.

De opkomst van nieuwe technologieën bevorderen

Bevordering van de synthese van uiteenlopende kennis om te komen tot een geheel dat gunstig is voor de opkomst van nieuwe praktijken en technieken: dat is de uitgesproken doelstelling van het CoRI bij de lancering van zijn Chiari Award. De prijs is bestemd voor een academisch publiek en beloont het beste project dat past in de thematiek.

Ook interessant


Build for Life