Binnenafwerking

Gewapend tegen de tropische zomer van 2010

Gewapend tegen de tropische zomer van 2010
De zomer komt eraan, en volgens de voorspellingen zou het wel eens puffen kunnen worden. Wie VELUX-dakvensters heeft, kan zich daartegen alvast goedkoop én eenvoudig wapenen met de handige buitenste zonneschermen. Daarmee weer je tot 90% van de warmte uit de woning. Een VELUX-muggengaas beschermt je dan weer tegen vervelende insecten. Klaar voor de zomer!

Volgens Britse weerkundigen gaat de nakende zomer het hitterecord van 1976 vlotjes verpulveren. Genieten bij de barbecue ‘s avonds, maar mogelijk ook slapeloze nachten door de drukkende hitte of vervelende muggen.

Nochtans is dat allemaal eenvoudig te voorkomen, althans voor ruimtes met een of meerdere dakvensters. Nog steeds denken te veel mensen dat een gordijn aan de binnenkant ook enig soelaas biedt, maar niets is minder waar. Het komt er op aan de zonnestralen te blokkeren voor ze het glas kunnen bereiken, want eenmaal de warmte gevangen tussen glas en gordijn, wordt het tij niet meer gekeerd.

Licht ja, warmte nee

Het VELUX®-buitenste zonnescherm stopt de zonnestralen voor ze het glas bereiken en houdt zo maar liefst 90% van de hitte buiten. Dit betekent echter niet dat je je zomerdagen in het duister moet doorbrengen. Het netweefsel is transparant en behoudt het uitzicht op de buitenwereld. En je hoeft evenmin een handige harry te zijn, iedereen kan het zonnescherm snel en eenvoudig aan de buitenkant van het raam aanbrengen. Bovendien kan het scherm gewoon in de bovenkast blijven zitten tijdens de wintermaanden en onafgebroken uitgerold in de zomer, vermits het met twee haakjes vastzit aan de onderkant van het venster.

Eigenschappen:
Sterk, doorzichtig en onderhoudsvriendelijk doek:
- Standaard – manueel: vanaf € 49,13 btw incl.
- Special - manueel: vanaf € 85, 43 btw incl.
- Beschikbaar in manuele, elektrische versie of op zonne-energie

Muggenziften

Het VELUX®-muggengaas (zie foto links) zorgt ervoor dat vervelende vliegen of muggen de rust niet komen verstoren. Daarnaast ook geen compromissen qua esthetiek dankzij het discrete kader op de binnenafwerking. Bij niet-gebruik zit het muggengaas opgeborgen in een aluminium cassette, zodat het zicht naar buiten niet belemmerd wordt. Ook hier dezelfde voordelen: eenvoudige installatie, geen ingrijpende werken en… een ongestoorde nachtrust.

Eigenschappen:
- Grijs glasvezelnet met pvc-coating voor eenvoudige reiniging met vochtige doek
- Geborsteld aluminium onderdelen
- Perfect te combineren met binnengordijnen, buitenste zonnescherm en rolluik
- Beschikbaar in manuele versie vanaf € 101 btw incl.

Summum van comfort

Een VELUX®-rolluik biedt een maximum aan bescherming tegen zowel warmte als koude. Het houdt tot 95% van de warmte tegen en verbetert de binnenisolatie tot 27%. Daarnaast zorgt een rolluik ook voor extra privacy, geluidsdemping bij slagregen of hagel en een goede beveiliging tegen inbraak. Perfect te integreren in het dakoppervlak en makkelijk te bedienen van binnenuit. Bovendien stoort het rolluik nooit in het dakoppervlak, aangezien het van binnenuit geplaatst (en bediend) wordt.

Eigenschappen:
- Robuuste aluminium opbouw
- Beschikbaar in manuele versie € 353,26 btw incl., elektrisch € 395,66 btw incl., op zonne-energie € 618, 21 btw incl.