Algemeen

Gevelplaat van flat in Sittard losgeraakt

Een gevelplaat van een flatgebouw in Sittard is zondagmiddag gedeeltelijk losgeraakt. De directe omgeving is afgezet, maar de bewoners van het gebouw aan de Eisenhowerstraat kunnen in hun huis blijven.

Dat heeft een woordvoerster van Woonmaatschappij Zo Wonen, eigenaar van de flat, laten weten. Zondagavond zijn steigerplanken over de beplating aangebracht, die zijn vastgemaakt aan de betonnen ondergrond. Maandag wordt gekeken naar een blijvende oplossing. Volgens een woordvoerder van de politie is de gevelplaat waarschijnlijk losgeraakt door de harde wind.

Verlijming

Een bewoner van de flat merkte dat de beplating op een aantal plaatsen los was geraakt van de ondergrond en belde Zo Wonen. De woningmaatschappij alarmeerde daarop de brandweer en bouw- en woningtoezicht. Volgens Zo Wonen heeft het euvel niets te maken met de constructie, maar met de verlijming van de gevelisolatie op de ondergrond. De bewoners kunnen de flat niet via de voorkant in of uit, wel via achterkant. Zo Wonen heeft een aantal bewoners gevraagd niet op hun balkon te komen. Zij heeft de bewoners per brief op de hoogte gesteld van de situatie.
Build for Life