Nieuwbouw

Gevelbekleding met kleidakpannen

Gevelbekleding met kleidakpannen
Goede architectuur is per definitie creatief, vooruitstrevend en voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Het gebruik van kleidakpannen als gevelbekleding past volledig binnen deze filosofie. Kleidakpannen worden reeds langer gebruikt voor de bescherming van dakkapellen, top- en wachtgevels van rij- en koppelwoningen. Ze bieden ook belangrijke technische en architecturale voordelen als gevelbekleding.

Uitstekend systeem om thermisch te isoleren

Keramische dakpannen vormen een buitenschil, die door een verluchte spouw is gescheiden van de binnenruimte. Tussen de dragende structuur en de keramische gevel kunnen grote isolatiediktes worden geplaatst, zonder dat de fundering noodzakelijkerwijze breder - en dus duurder - wordt. Zo kan gemakkelijk worden voldaan aan de strengste maximale U-waarden voor verticale wanden.

Eenvoudige plaatsing en herstelling

De plaatsing is vrij identiek aan het plaatsen van pannen op een hellend dak. Beschadigde gevelbekleding kan gemakkelijk hersteld worden door het vervangen van enkele pannen.

Ideaal bij renovatie

Een gevelbekleding met kleidakpannen is bijzonder geschikt bij renovatie. Gevelbekleding verbergt niet alleen een niet-vlakke of onregelmatige ondergrond, het is ook de ideale oplossing voor de renovatie van slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad en niet geïsoleerde muren.

Creatief en economisch

Een gevelbekleding met kleidakpannen is een betrouwbare en economische keuze. Voor gevelbekleding worden immers dezelfde pannen gebruikt als bij dakbedekking. Bovendien bestaan kleidakpannen in vele vormen en formaten en laten bijgevolg alle ruimte voor creativiteit. Gebruik voor het dak en gevel dezelfde bekleding en de creatieve mogelijkheden worden nog groter.