Algemeen

Geslaagde familiedag Vlaamse schrijnwerkers

Op pinksterzondag 15 mei organiseerden de afdelingen Vlaamse Schrijnwerkers en Schilders van de Confederatie Bouw, in vakantiepark Molenheide te Houthalen, een uiterst succesvolle familiedag. Nagenoeg 500 deelnemers, van overal in Vlaanderen, beleefden er een fantastische dag vol sport, spel en avontuur. Het was meteen ook een uitstekende gelegenheid om op een informele manier met elkaar in contact komen en ervaringen uit te wisselen. Afsluiter van de happening was een gezellige barbecue die werd geopend door onze nationale voetbaltrots Jean-Marie Pfaff. Het werd een leuke dag die bij de deelnemers zeer goed werd ontvangen en beslist voor herhaling vatbaar is.

Alhoewel de weergoden het lichtjes lieten afweten, wandelden al rond elf uur de eerste deelnemers het park binnen, waar zij werden ontvangen met een broodje en een drankje. Geheel in de stijl van het cowboydorp waarrond de activiteiten plaatsvonden, kregen de bezoekers een cowboyhoed opgezet. Ook een informatiezakje met het programma en de bonnetjes voor de activiteiten waarvoor ze ingeschreven hadden, werd hen overhandigd. Voor de allerkleinsten was er snoep en tekengerief voorhanden. En zo werd het stilaan tijd voor de officiële start van het gevarieerde programma van deze feestdag.

Voor elk wat wils
Terwijl de kleinsten meteen het springkasteel indoken of de speeltuin verkenden, konden de sportievelingen hun behendigheid uittesten op de quads. Waar algauw bleek dat enige stuurmanskunst nodig was om deze gemotoriseerde vierwielers onder controle te houden. Ook het paintballschieten mocht op veel belangstelling rekenen. Niks leuker dan je pa, baas of collega te raken in dit razend spannende spel. Wie het iets rustiger wilde houden ging aan de slag op de minigolf of nam de start voor de natuurlijke zoektocht in het wild- en wandelpark.
Of maakte een ritje met de huifkar. De uren vlogen voorbij. Het was aangenaam vast te stellen dat het zonniger werd naarmate de dag vorderde. Vanaf 17 uur zochten de deelnemers zich een plaatsje in de tenten want van al die activiteiten krijg je honger en dorst. Iedereen was in opperbeste stemming en de barbecue begon al heerlijk te ruiken. Het was nog alleen wachten op ... Jean-Marie Pfaff.

Felgesmaakte barbecue
Eens te meer bleek hoe populair onze topkeeper wel is. Jong en oud, groot en klein, iedereen wilde met Jean-Marie op de foto. Toch vond hij, na een korte toespraak van voorzitter Rudi Carmeliet, nog de gelegenheid om – in zijn eigen gekende stijl- de aanwezige sponsors met een bloemetje te bedanken. En dan was het de hoogste tijd om de barbecue te openen want er keken er al een aantal behoorlijk hongerig. Er werd naar hartelust gegeten en gedronken. Als toemaatje was er nog rijstpap of chocolademousse. Wie er dan nog niet genoeg van had, kon terecht op de rodeostier of aan de schietstand. Ook de grimestand werd nog druk bezocht, als we voortgaan op het grote aantal “poezenkopjes” dat we zagen. De sfeer zat er de hele avond goed in, mede dankzij de muzikale begeleiding van een plaatselijke Country- and Westernband. Ook de weergoden bleven gunstig gezind en de winnaar van de luchtballonvaart kon alsnog opstijgen. Hopelijk is hij even goed geland.

Voor herhaling vatbaar
Dankzij de bijzonder enthousiaste medewerking van vele, in blauw-witte T-shirts gestoken, medewerkers van de federatie en de prima samenwerking met de medewerkers van Molenheide en de diverse sponsors werd het een bijzonder geslaagde dag die rond 22 uur werd afgesloten. Deze familiedag bracht waarvoor hij werd ingericht: de leden en hun familie de gelegenheid bieden om collega’s te ontmoeten op een informele manier. "Zo'n dag is zeker voor herhaling vatbaar", was dan ook de algemene teneur.
Build for Life