Tuin

Genieten van de natuur in de grootste indoortuin van België

Van 10 tot en met 14 maart 2006 kan iedereen met groene vingers opnieuw terecht in de Hasseltse Grenslandhallen voor de intussen al 19de editie van de vermaarde Tuinbeurs!

Het is het uitgelezen moment om frisse ideeën op te doen, professioneel advies in te winnen of om gewoon een ontspannende wandeling te maken door de mooiste indoortuin van België.

De vaste bezoekers van het grootste tuinevenement in België (60.000 aanwezigen in 2005) weten dat de Tuinbeurs garant staat voor een spectaculaire verzameling van alle nieuwe trends voor tuin en buitendecoratie.

Op een totale oppervlakte van maar liefst 17.000 m² tonen meer dan 150 exposanten het allerbeste dat ze in huis hebben.

Speciaal voor deze editie worden er tal van extra bezienswaardigheden aan het rijk gevulde programma toegevoegd

Binnen-en buitenlandse modeltuinen ...
Op de Tuinbeurs kan je niet alleen kennismaken met de talrijke leveranciers van tuinproducten en toebehoren, maar ook met tuinaannemers en –architecten.

Zij tonen hun kunnen in de expositie van de allerfraaiste modeltuinen uit binnen- en buitenland. Er worden kosten noch moeite gespaard om mooiste voorbeelden van Engelse, Japanse, Franse en hedendaagse tuinen uitgebreid aan u voor te stellen. Inspiratie verzekerd...!

Tuin van de toekomst ...
Genieten wordt het werkwoord van de toekomst! De tuin wordt de ultieme plek om in te ontspannen, te rusten, te spelen, vrienden te ontvangen…

Je zult ondervinden dat de tuin van de toekomst multifunctioneel zal zijn en dat strakke lijnen er de bovenhand nemen. Omdat de tuin van de toekomst in het teken van genot, rust en plezier staat, behoort het harde labeur tot het verleden.

De nieuwe tuin is daarom zeer onderhoudsvriendelijk, de beplanting vraagt weinig verzorging en de tuin wordt uitgerust met alle comfort. Popel je al om aan de slag te gaan?

Tuinarchitecten met een fijne neus voor nieuwe trends tonen u hoe eenvoud en functionaliteit hand in hand kunnen gaan...

De zuiderse tuin ...
Meer en meer willen we onze heerlijke, zuiderse vakantiesfeer thuis gewoon verder zetten. Een nieuwe trend is dan ook om je tuin op een bijzondere manier in te richten, zodat je een vakantiegevoel krijgt in je eigen achtertuin...!

Op de Tuinbeurs 2006 ontdek je variëteiten van exotische planten die de winter probleemloos overleven. In combinatie met zuiderse, maar toch vorstbestendige potterie, kan je je eigen tuin omtoveren tot een zuiderse oase.De specialisten van tuinarchitectuur Krzywania tonen je hoe het moet.

Buitenkamer ...
Omdat de bouwterreinen alsmaar kleiner worden, gaan steeds meer mensen op een appartement wonen.

Helaas wordt er vaak onterecht gedacht dat appartementbewoners gedoemd zijn om naar het stedelijke stadspark uit te wijken als ze een frisse neus willen halen.

Op deze editie van de tuinbeurs kan je kennis maken met ‘de buitenkamer’. Je terras kan immers even multifunctioneel ingericht worden als een tuintje.

Luxe en comfort ontbreken niet, want deze buitenruimte heeft dezelfde afwerkingsgraad als binnen. Benieuwd? Laat je adviseren door Tuinarchitect Reynders.

Tuindecoratie ...
Naast modeltuinen tref je op de Tuinbeurs 2006 ook professionele voorbeelden van hedendaagse en klassieke decoratie en tuinornamenten aan.

Ze dienen om je tuin een eigen karakter te geven. Alsof dat alles niet volstaat, vind je er tevens een fijne selectie van artisanaal gemaakte terrastegels, kunst, potterie en brons.

Zo breng je de buitenomgeving volledig in harmonie met je eigenheid én met de karakteristieken van de woning.

"Secret garden"...
Betreedt de Grenslandhallen en laat je betoveren door de mystieke kracht van oude kunst en de warme gloed en geur van prachtige bloemen in een decor om ons aan te zetten tot dromen.

Tuinaanleg &- onderhoud ...
Als je graag thuis een groen paradijs wil scheppen, maar niet goed weet hoe je het moet aanpakken, dan kan je op de Tuinbeurs 2006 professionele vakmannen aanspreken die je graag helpen met het aanleggen, heraanleggen en onderhouden van je tuin.

Zij doen vrijblijvend een aantal voorstellen en maken een offerte. Breng het grondplan van je bouwperceel gerust mee naar de Tuinbeurs...!

Waterelementen ...
Zie je het zitten om helemaal te herbronnen in je eigen achtertuin? Leg dan een visvijver of een ecologische zwemvijver aan. Dankzij het rustgevende gekabbel van water, valt alle stress en spanning van je af. De tuin wordt een oase van rust, waarin alle zintuigen verwend worden. Wie interesse heeft voor de aanleg van een waterpartij, moet dit jaar zeker zijn licht opsteken op de Tuinbeurs. Er zijn talrijke standhouders aanwezig die zich op deze specialiteit richten.

Kruidentuintje...
Er wordt meer en meer aandacht besteed aan gezondheid en gezonde voeding. Steeds meer mensen interesseren zich dan ook in het telen van verse kruiden. Op de Tuinbeurs kan je je informeren over de plantkundige eigenschappen van kruiden en ontdekken hoe je een kruidentuin aanlegt. Er zijn voldoende voorbeelden voorhanden!

Glazen tuinen ...
Oranjerieën, serres, wintertuinen, tuinkamers, …

De experts van de Tuinbeurs laten je zien hoe je deze ruimten ‘metamorfoseert’ tot een aangename en betoverende omgeving. Enkele kleine details kunnen volstaan om een totaal ander gevoel op te wekken… Beslist de moeite om praktische tips te verzamelen!...

Sierkunst ...
Uiteraard kom je als liefhebber van bloemsierkunst en bonsai op deze tuinhappening ook maximaal aan je trekken.

Specialisten leren je in diverse workshops de kneepjes van het vak. Zij staan tevens ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden

Meer dan 60.000 bezoekers uit de Euregio...
De Tuinbeurs wil de bezoekers laten zien hoe het kan, zowel de doe-het-zelver als de verstokte tuinkunstadept. Met bezoekers uit de hele Euregio kunnen we zonder blozen stellen dat de Tuinbeurs behoort tot de belangrijkste professionele tuinschow binnen de Benelux.
De Tuinbeurs van Hasselt is één en al genieten. Voor alle tuinliefhebbers is het een uitgelezen evenement om met vakmensen te praten, produkten te vergelijken en met bekende tuinontwerpers, tuinaannemers, terrasbouwers, mandenvlechters, steenkappers en siersmeden van gedachten te wisselen.

Meer dan 150 standhouders...
De Tuinbeurs van Hasselt wil de bezoeker een nieuwe tuincultuur laten zien in de meer dan 150 stands. Toontuinen zo groot als een stadstuin liggen er in alle pracht te bewonderen. Het weekend van 10 tot 14 maart wordt een hoogdag voor alle tuinliefhebbers.

Meer dan 17.000m² tuinplezier... 1001 tuinideeën... en nieuwe trends...