Architectuur

Gemeente Den Haag bevestigt keuze voor Spuiforum

De bouw van het Spuiforum gaat door. In de gemeenteraadsvergadering donderdagavond spraken de coalitiepartijen PvdA, VVD, D66 en CDA wederom hun steun uit voor het plan. De oppositie is volledig tegen.
De grootste pleitbezorgers voor de bouw van het Spuiforum in de gemeenteraad van Den Haag zijn de VVD, D66 en CDA. Volgens Marjolein de Jong (D66) vormt het Spuiforum een belangrijke impuls voor het culturele leven van Den Haag.

Of de PvdA, de grootste partij in de hofstad, het plan ook zou steunen stond niet helemaal vast. De partij is intern verdeeld over het Spuiforum en heeft aanvullende eisen aan het gebouw gesteld. Maar als het gemeentebestuur hierbij de partij tegemoet komt, zal de partij het plan steunen.

Jos de Jong (PvdA) stelde dat deze stap nu gezet moet worden. Volgens wethouder Marnix Norder (PvdA) is de bouw van het Spuiforum het sluitstuk in de vernieuwing van de Haagse binnenstad.

De oppositie in de gemeenteraad is fel tegenstander van het Spuiforum. GroenLinks vindt het onaanvaardbaar dat de gemeente in een periode van forse bezuinigingen zo’n prestigeproject wil realiseren. Bart Brands (PVV) kwalificeerde het project als het ‘Spuimonster’.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant