Architectuur

Den Haag kiest voor nieuwbouw Spuiforum

Den Haag kiest toch voor de bouw van een cultuurpaleis op het Spuiplein. Het nieuwe gebouw komt op de plaats van de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Dat heeft de gemeente Den Haag donderdag bekendgemaakt.
Het Spuiforum wordt een uitgaansplek voor muziek, dans, evenementen en ontmoetingen, laat de gemeente weten. In het gebouw worden het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium ondergebracht.

“Met de bouw en realisatie is een bedrag gemoeid van 181 miljoen euro. Dat is tachtig miljoen minder dan in het oorspronkelijke plan. De gemeente draagt driekwart van de totale bouwkosten”, aldus de gemeente Den Haag.

Wegens de bezuinigingen van het Rijk en de gemeente zelf had het college vorig jaar besloten het besluit over de bouw uit te stellen. Ondertussen werd het plan aangepast om het financieel draaglijker te maken. Dit is vandaag ter goedkeuring naar de gemeenteraad gestuurd.

“Met dit nieuwe plan is gekozen voor lagere kosten, meer samenwerking tussen de instellingen en integratie met het Koninklijk Conservatorium. Ook maakt het gebouw nu een draai waardoor het met de ingang aan het Spui komt te staan”, zegt de gemeente Den Haag.

Lees verder op Architectenweb.nl