Buitenschrijnwerk

Geen compromissen: Bescherm oppervlakken met Gealan-acrylcolor

Geen compromissen: Bescherm oppervlakken met Gealan-acrylcolor
Meer dan 40 jaar consequent onderzoek en ontwikkeling: Het resultaat is een ongeëvenaarde technologie - Gealan-acrylcolor. PVC-ramen en -deuren worden hiermee op betrouwbare wijze beschermd tegen weer en wind en lelijke krassen. En dankzij de afwerking behouden ze permanent hun oorspronkelijke kleur.

De Gealan oppervlaktetechnologie heeft zich sinds 1980 in miljoenen meters profielen bewezen en is sindsdien voortdurend verder ontwikkeld - nu maakt de systeemaanbieder een statement met de naam van zijn hoogwaardige PMMA-oppervlak: met het merk Gealan-acrylcolor positioneert Gealan zich nu duidelijk op de markt en zal het origineel onmiddellijk herkenbaar zijn.

Best beschermd met Gealan-acrylcolor!

Als ramen en deuren in de gevel zijn ingebouwd, worden zij dag in dag uit blootgesteld aan het weer: Regen, hagel, wind en zon werken voortdurend op het materiaal. Wanneer ze worden geopend of gekanteld, ontstaan er onvermijdelijk contacten die lelijke krassen op de profielen veroorzaken.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Gealan zijn acrylcolor-technologie consequent verder, om juist deze slijtage betrouwbaar te voorkomen en ramen en deuren duurzaam tegen beschadigingen te beschermen - met behoud van de oorspronkelijke kleur.

Protected by Gealan-acrylcolor

Meer dan 40 jaar ervaring in gebruik

Hoe werkt deze onvergelijkbare oppervlaktetechnologie? In een co-extrusieprocédé worden de PVC-basis en het gekleurde acrylglas (PMMA) met elkaar versmolten - zo ontstaat het hoogwaardige acrylcolor-oppervlak voor raam- en deurprofielen met zijn ongeëvenaarde eigenschappen. Gealan gebruikt acrylcolor al sinds 1980 en verkoopt het zeer succesvol op de Europese raammarkt: alleen al meer dan 80 miljoen verkochte profielmeters sinds 2000, waarvan 49 miljoen in Duitsland, bevestigen de hoge acceptatie van Gealan-acrylcolor bij raamfabrikanten, vakhandel, architecten en gebouweigenaren.

Maar zelfs bewezen bescherming kan altijd beter - omdat in 2021, Gealan-acrylcolor de beste versie van zichzelf is: Dankzij consistente en ononderbroken technologie- en materiaalontwikkelingen, evenals de uitbreiding van de diversiteit in systemen en kleuren, is Gealan-acrylcolor nu beter dan ooit.

Veelzijdig in gebruik

Het gebruik van acrylcolor kent nauwelijks grenzen. Of het nu gaat om historische oude gebouwen of moderne kubistische architectuur - of het nu gaat om ramen, voordeuren, balkondeuren of schuifoplossingen: Gealan biedt acrylcolor-oppervlakken in alle systeemdieptes. Zelfs de landsystemen voor Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn standaard afgewerkt met Gealan-acrylcolor. De productie van acrylcolor-profielen werd gestaag opgebouwd en uitgebreid, zodat Gealan vandaag de dag oplossingen biedt voor veelzijdige bouwsituaties.

Speciale oplossingen? Geen probleem.

Een ander groot voordeel bij de verdere ontwikkeling van beproefde technologie: Gealan beschikt over een eigen gereedschapsproductie met 75 medewerkers. In 2017 werd dit bekroond in de wedstrijd 'Excellence in Production' van de RWTH Aachen University en het Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie IPT. In de afgelopen 40 jaar heeft het bedrijf consequent en niet alleen spreekwoordelijk de coextrusie van Gealan-acrylcolor profielen verfijnd. Naast het standaardprogramma kan met meer dan 150 acrylcolor gereedschappen een grote verscheidenheid aan complexe geometrieën worden gerealiseerd - van filigrane decoratieve profielen tot monoblocks voor de Franse markt, met een absoluut uniforme dekking. Het is ook mogelijk om individueel op de wensen van de klant te reageren en het juiste gereedschap te bouwen.
Dit maakt Gealan-acrylcolor uiterst veelzijdig, zelfs voor speciale oplossingen.

Uitgekiende materiaalmixen uit eigen bedrijf

Ook de materiaalsamenstellingen worden bij Gealan intern verbeterd. Dit is de verantwoordelijkheid van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling, die een belangrijke en voortdurende rol heeft gespeeld in de vooruitgang van Gealan-acrylcolor door middel van geoptimaliseerde formuleringen. De materiaalstromen zijn geoptimaliseerd, de materiaaleigenschappen zijn verbeterd - Gealan heeft onder andere voor warmte geoptimaliseerde kleurbatches en een breed kleurenspectrum ontwikkeld. Gealan beheerst zelfs de productie van moeilijk te produceren metallic tinten - een absoluut uniek verkoopargument in de PMMA-sector.

Protected by Gealan-acrylcolor

De juiste kleur voor elke smaak

Zo'n geoptimaliseerde oppervlaktetechnologie moet niet alleen betrouwbaar beschermen, maar ook passen in elk bestaand ontwerp. Het Gealan-acrylcolor kleurenpalet is daarom voortdurend aangepast, geoptimaliseerd en uitgebreid om de markttrends te weerspiegelen. Zelfs de standaardkleuren omvatten negen tinten, van diepzwart tot sepiabruin. De reeds genoemde metaalkleuren, uniek in de PMMA-sector, maken eveneens deel uit van de norm. Trendkleuren zoals DB703 en zilver zijn het vermelden waard. Maar dat is nog niet alles: acrylcolor van Gealan maakt afhankelijk van het object meer dan 50 andere speciale kleuren mogelijk - van wit aluminium tot paars.

Gecertificeerde kwaliteit

De hoogwaardige kwaliteit van de oppervlaktetechniek is natuurlijk ook in zwart-wit verkrijgbaar: Gealan-acrylcolor heeft al tientallen jaren verschillende kwaliteitscertificeringen, zoals de RAL-certificering voor Duitsland. Naast de strenge interne kwaliteitscontroles is er dus ook een zeer veeleisende externe controle, van de materiaalbestendigheid tot de productieprocessen. Dit heeft altijd de topkwaliteit van Gealan-acrylcolor aangetoond, of het nu gaat om duurzaamheid, kleurechtheid of garantie.

Door vele jaren van consequmaturiteit bereikt. Uitmuntend ent onderzoek en ontwikkeling en de daaruit voortvloeiende expertise, heeft Gealan-acrylcolor een ongeëvenaard niveau van in technologie, materiaal en kleur, met een ongeëvenaarde veelzijdigheid - dat is waar deze unieke innovatie Gealan-acrylcolor voor staat.

Ook interessant