Buitenschrijnwerk

Geef inbrekers geen kans met een nieuw veiligheidsrolluik

Rolluiken bieden tal van voordelen. Eens je dat ondervonden hebt, wil en kan je niet meer zonder. Door hun isolerende eigenschappen werken rolluiken energiebesparend en dempen ze het geluid. Daarnaast dragen rolluiken ook bij tot de veiligheid van de bewoners, omdat ze inbraakwerend werken. Met de introductie van het voorzetrolluik VR140 speelt Harol in op de toenemende vraag naar meer veiligheid. Dankzij de ultrasterke eigenschappen van dit type rolluik tover je jouw woning om tot een veilige thuishaven.

Het merendeel van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdaders die zo snel mogelijk ergens proberen binnen te breken. Het plaatsen van een rolluik zal de meeste inbrekers gegarandeerd afschrikken, omdat deze een extra drempel vormen om binnen te geraken. Hardnekkige dieven die hun hand er toch niet voor omdraaien om een poging te ondernemen, zullen bij het rolluiktype VR140 van een kale reis terugkomen.

Sterk en stijlvol

Het nieuwe voorzetrolluik VR140 is in het rolluikenlandschap het neusje van de zalm. Dit splinternieuwe type is een inbraakremmend rolluik dat aan de strengste testen werd onderworpen. Door zijn ultrasterke eigenschappen biedt dit rolluik minstens drie minuten weerstand aan inbrekers die het te lijf gaan met een schroevendraaier, wiggen, een waterpomptang of een gastang. Voor een doorsnee dief zal dit te lang duren, met het gevolg dat hij zijn inbraakpoging zal staken.

Ondanks de sterke focus op veiligheid oogt de VR140 bijzonder stijlvol. De lamellen en kast zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bovendien zijn de geleiders vooraan afgeschuind, waardoor ze minder zwaar overkomen. De bediening gebeurt uitsluitend elektrisch.

Extra stevigheid

De VR140 is een ultrasterk rolluik. De aluminium lamellen zijn met extreem harde hars gevuld, zodat het rolluikblad onmogelijk losgetrokken of ingedeukt kan worden. Omdat de lamellen in gesloten toestand op elkaar inhaken, geven ze het blad extra stevigheid. Zelfs een krachtige voetstamp kan het rolluik niet deren.

De kast bestaat uit geëxtrudeerd aluminium met een dikte van 3 mm. Het meest kwetsbare deel van de rolluik, de consoles, zijn vervaardigd uit 3 mm dik staal. Een veiligheidsslot zorgt ervoor dat inbrekers op geen enkele manier toegang krijgen tot het binnenwerk van het rolluik.

Ook de geleiders, de gleuven waar het rolluikblad zich in beweegt, kregen extra versteviging. Ze zijn vervaardigd uit massief geëxtrudeerd aluminium en kregen een diepte van 39 mm om het uitbuigen van het rolluikblad tegen te gaan.

Ophefbeveiliging

Het blad van de VR140 is onderaan verstevigd met een ijzeren balk en is uitgerust met een stabiele onderlat met automatische ophefbeveiliging. Een speciale ophanging van de lamellen fungeert als secundaire ophefbeveiliging. Het rolluik opheffen, zelfs over een kleine hoogte, is hierdoor totaal uitgesloten.

Het veiligheidsrolluik VR140 van Harol is beschikbaar vanaf maart 2007