Keukens

Gastronomisch koken wordt kinderspel (video)

De Dietrich, Franse fabrikant van inbouwkeukentoestellen gekend voor zijn stijlvolle design en technologische vernieuwingen, lanceert de ICS Color Matricsoven en de Continuumkookplaat. Beide toestellen openen een wereld aan gastronomische mogelijkheden.

ICS Color Matricsoven: haal een kok in huis

Met de ICS Color Matricsoven haal je de culinaire expertise van De Dietrich in huis en geef je de keuken een exclusief tintje. Deze intelligente designoven zorgt er met zijn duidelijke kleurendisplay met afbeeldingen, zijn 76 voorgeprogrammeerde schotels en zijn zelfreinigingssysteem voor dat je een kok in huis haalt die daarbovenop ook uw oven reinigt.

Dankzij de drie onderstaande kookprogramma’s kan iedereen culinaire hoogstandjes uit zijn mouw toveren:
- Intelligent Cooking System (ICS): Je kiest een schotel en de oven doet de rest, 100% automatisch. De ICS Color Matricsoven herkent het gewicht van het voedingsmiddel en bereidt door één druk op de knop een van de 16 voorgeprogrammeerde gerechten in de ideale baktijd en de juiste temperatuur.
- Culinaire gids: Kies jouw favoriete gerecht en stel het gewicht van je bereiding in. De oven doet de rest: hij kiest de ideale temperatuur, bakwijze en baktijd.
- Bakken op lage temperatuur: De grootste chefs zijn het erover eens: een lage temperatuur staat garant voor een geslaagde vlees- of visschotel. Het bakken gebeurt op minder dan 100 °C, waardoor bijvoorbeeld een lamsbout heerlijk mals blijft. Kies de gewenste schotel uit een van de tien voorgeprogrammeerde recepten en de oven start automatisch het bakken.

Wie zelf de touwtjes in handen wil houden, wordt uiteraard ook niet vergeten:
- Menu Expert, het traditionele chef-kokprogramma met negen bakstanden: Als een ware expert heb je al je recepten onder de knie en weet je perfect hoe ze klaar te maken. Eerst kies je een bakmodus, waarna de oven zelf de ideale temperatuur voorstelt. Vervolgens doet de oven de rest met een perfect resultaat als gevolg. Bovendien kun je je drie favoriete recepten opslaan in het geheugen.

Je hoeft deze oven achteraf niet eens zelf te reinigen: de display geeft aan wanneer je de volautomatische pyrolysereiniging moet instellen.

De ICS Color Matricsoven is uiterst gebruiksvriendelijk dankzij de kleurendisplay, waarmee hij de eerste op de Belgische markt is. De display geeft niet alleen de verschillende kookmogelijkheden weer, hij illustreert elke schotel met een opmerkelijk realisme. Als het gaat om een vleesschotel, wordt het volledige dier afgebeeld; het te bereiden stuk wordt in het rood aangeduid. Ludiek en leerrijk!



Continuuminductieplaat: laat de kok in je los

Met de Continuuminductiekookplaat, een exclusief design van De Dietrich, kun je je culinaire interpretaties de vrije loop laten. De kookplaat bestaat uit vier kookzones, inclusief een vrije kookzone van 40 x 23 cm en 4600 W � de grootste, krachtigste en snelste op de Belgische markt. Deze Continuumzone laat toe om grote schotels zoals vispannen of meerdere kleine fun-cookingpannetjes met groenten of sauzen bij hetzelfde vermogen te laten sudderen. Uiteraard kun je deze zone ook gebruiken voor twee gewone kookpotten, waarbij het bakken perfect gelijkmatig verloopt. De kookzones zorgen voor eindeloze flexibiliteit aangezien ze onafhankelijk gebruikt en ingesteld kunnen worden.

De inductiekookplaat is gebruiksvriendelijk dankzij zijn Boostfunctie, zijn voorgeprogrammeerde baktempo’s en zijn Start Controlfunctie. Deze is ontworpen voor gerechten die op voorhand bereid maar nog even opgewarmd moeten worden voor ze geserveerd worden. De gewenste kracht, de duur en eindduur ingeven en het bakken gaat vanzelf.

Naast prestaties draagt De Dietrich ook veiligheid hoog in het vaandel: een oververhittingsbeveiliging begrenst de temperatuur onder de warmtebron tot 300 °C, een toetsenvergrendeling vermijdt dat de kookplaat ongewild opwarmt en de kookplaat schakelt uit wanneer een vloeistof overloopt of een pan vergeten wordt. Bovendien vindt warmteproductie enkel plaats waar potten en pannen staan. Vuil bakt dus niet aan het vitroglas aan.