Algemeen

GRONTMIJ en TEEMA GROEP samen op ´t Eilandje

Grontmij Real Estate Belgium en de recent nieuw geformeerde TEEMA GROEP willen hun krachten bundelen en zich gezamenlijk sterk maken voor een snelle ontwikkeling van diverse projecten op het Eilandje in Antwerpen.

In de toekomstige ontwikkeling van Antwerpen als wereldstad nemen de thans door het Gemeentelijk Havenbedrijf aangeboden gronden en gebouwen op het Eilandje een belangrijke plaats in. De dicht bij het historisch centrum gelegen uitbreidingsgebied aan het water vraagt om een ontwikkeling vergelijkbaar met wereldsteden als Londen, Barcelona, Kaapstad en Sydney waarbij de oude uitgestorven havengebieden een metamorfose zijn ondergaan tot levendige woon-, werk en uitgaansgebieden.

Zowel Grontmij, samenwerkend met Conix Architecten en bouwbedrijf Kumpen, als de TEEMA groep hebben eerder deze maand ieder afzonderlijk hun plannen voor de Montevideowijk bij het Havenbedrijf ingediend. De voorstellen van TEEMA kunnen als zeer bijzonder worden bestempeld. Dit niet alleen door de architectuur welke Antwerpen in een keer op de wereldkaart zet maar vooral door een gedurfd afwijkend plan van aanpak en een hoog financieel bod.

De samenwerking combineert de jarenlange expertise van de Grontmij Groep met een vernieuwende frisse kijk op ontwikkeling van TEEMA. Beide ondernemingen delen een visie op het belang van PPS projecten, het werken aan totaal oplossingen vanuit een netwerk organisatie en het gebruik maken van nieuwe vormen van projectfinanciering. Eerder was ook al samenwerking bereikt tussen TEEMA en ARUP Londen.
Build for Life