Duurzaam Bouwen

Fotovoltaïsche zonnepanelen winnen design Award op Batibouw

Fotovoltaïsche zonnepanelen winnen design Award op Batibouw
Naar jaarlijkse gewoonte had tijdens Batibouw de feestelijke uitreiking plaats van de ‘Belgian Building Awards’. Onderdeel daarvan was de toekenning van de ‘Design Awards’. De Design Award, een initiatief van Batibouw in nauwe samenwerking met de Orde van Architecten, bekroont vernuftige esthetische innovaties in woninginrichting. Een professionele jury riep Wienerberger met haar KoraSun® fotovoltaïsche zonnepanelen uit tot winnaar.

Esthetische en duurzame energieoplossing

De ontwikkeling van KoraSun® kadert volkomen in de trend naar duurzaam wonen en de stijgende vraag naar energiezuinige woningen en milieuvriendelijke energieoplossingen.
Het KoraSun® concept is innovatief en revolutionair. Het werd ontwikkeld met het oog op een perfecte architecturale integratie zonder zichtbare naden of metalen onderdelen. Speciaal hiertoe ontwikkelde draagpannen uit gebakken klei ondersteunen de zonnepanelen zodat ze netjes in het dak kunnen worden ingewerkt.

Revolutionair design

De KoraSun® fotovoltaïsche zonnepanelen, die 100% van Belgische makelij zijn, hebben een revolutionair design en zijn perfect integreerbaar in 4 types kleidakpannen van Koramic: de Migeon Actua, de Pottelberg Stormpan 44, de Migeon Mega en de Bisch/Migeon Jura Nova. De integratie is zowel mogelijk in hellende daken, boogdaken en gevelbekleding.

Het KoraSun® geïntegreerd systeem van zonnepanelen werd bekroond met de Design Award wegens de combinatie van groene spitstechnologie, esthetiek en plaatsingsgemak.

Tüv kwaliteitslabel

KoraSun® werd sinds kort beloond met het internationaal Tüv kwaliteitslabel. Dat esthetiek en Tüv-kwaliteit samengaan, bewijst het KoraSun®-systeem. Dit is het enige in het kleidakpannendak geïntegreerd systeem in België met Tüv-certificatie. De Duitse Tüv-goedkeuring wordt wereldwijd aanvaard als één van de meest betrouwbare kwaliteitslabels voor zonnepanelen.