Algemeen

Fotokatalytische luchtreiniger verbetert uw levenskwaliteit

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel, de microscopisch kleine deeltjes die in onze lucht zweven. Deze bacteriën, pollen en virussen kunnen allerlei ziektekiemen verspreiden en symptomen als hoofdpijn, droge hoest of irritaties aan ogen, neus en keel teweegbrengen. Om al deze ongemakken te verhelpen – zeker nu steeds meer mensen last hebben van allergieën – heeft Daikin een uiterst efficiënte luchtreiniger ontwikkeld. De zuiverende werking van het toestel wordt nu wetenschappelijk bewezen met een studie uitgevoerd bij allergielijders.

Resultaten wetenschappelijke studie

De studie van dokter Haddad, een allergiespecialist uit Parijs, laat er geen twijfel over bestaan: de fotokatalytische luchtreiniger van Daikin heeft een heilzame werking voor personen die lijden aan ademhalingsproblemen en allergieën. De doelgroep omvatte 69 patiënten – van alle leeftijdsgroepen, wonend in Parijs en lijdend aan verschillende respiratoire allergieën zoals astma, rinitis, inwendige allergenen en pollenallergieën. En de resultaten zijn opmerkelijk. Zo konden de deelnemers, na drie maanden de luchtreiniger regelmatig of permanent te hebben gebruikt, vaststellen dat de lucht in hun woning verbeterd was. Hun ademhalingsproblemen en allergieën verminderden en bijgevolg nam hun levenskwaliteit toe. Het toestel bleek uitermate efficiënt voor personen met oogallergieën zoals blindvliesontstekingen.

Dokter Haddad: “Een allergie is geen ziekte, maar een gezondheidstoestand die met een tekort aan antistoffen te maken heeft. Een allergie is het gevolg van het samenvallen van verschillende factoren. Als een allergeendrempel wordt bereikt, ontwikkelen de gevoelige personen een reactie. Door op de randzone in te werken – een randzone die heel belangrijk is – draagt de luchtreiniger ertoe bij dat de patiënten onder het niveau komen waarop hun allergie in gang wordt gezet. In deze context heeft de luchtreiniger absoluut zijn plaats in de globale strategie voor de behandeling van allergieën.”

Fotokatalytische luchtreiniger

De fotokatalytische luchtreiniger van Daikin, MC 704AVM, verwijdert niet alleen allerlei microscopisch kleine stofdeeltjes, schimmels, pollen en haren van huisdieren, hij neutraliseert ook schadelijke gassen en onaangename geuren én deactiveert bacteriën en virussen in de lucht. Daarenboven kan dit toestel ook negatieve ionen verspreiden. Dit zijn ionen die eveneens vrijkomen bij watervallen en in bossen, en die een rustgevend effect veroorzaken.

De luchtreiniger is een eenvoudig verplaatsbaar toestel (7 kg) met een strak en modern design. De werking is vrijwel geruisloos (16 dB). De maximale zuiveringscapaciteit bedraagt 420 m3 lucht per uur, m.a.w. de fotokatalytische luchtreiniger van Daikin kan een ruimte tot 41 m2 zuiveren. Een infrarode afstandsbediening maakt het comfort optimaal.

Build for Life