Bedrijfsnieuws

Fortis krijgt hoofdkantoor ABN Amro in handen

Fortis krijgt een groter deel van ABN Amro in handen dan tot nu toe gedacht. De bank-verzekeraar wordt hoogstwaarschijnlijk volledig eigenaar van ABN's hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Eerder leek het erop dat het kantoor, met een geschatte waarde van € 0,5 mrd, zou moeten worden gedeeld met de andere consortiumleden Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander. Fortis onthoudt zich van commentaar.

Dat heeft het Financieele Dagblad gemeld. Fortis krijgt meer onderdelen dan verwacht dankzij een van tevoren gemaakte afspraak. Daarin staat dat systemen en werknemers die niet op voorhand zijn toebedeeld, meeverhuizen naar de consortiumpartner die er het meest gebruik van maakt.

Het is nog onduidelijk wat Fortis met het kantoor aan de Zuidas gaat doen. Fortis wil al zijn Nederlandse bankactiviteiten in Amsterdam concentreren, maar heeft nog geen beslissing genomen waar het hoofdkantoor komt te staan.

Dat de opsplitsing anders uitpakt heeft geen gevolgen voor de onderlinge winstverdeling van de consortiumleden. Dit ligt anders bij het verdelen van klanten. Grote ondernemingen die bij RBS worden ingedeeld, kunnen besluiten dat ze liever naar Fortis gaan. De Schotten zouden in dat geval inkomsten mislopen waarvoor ze vanwege hun hun aandeel in het bod wel hebben betaald.
Build for Life