Verbouwen

Finale Ytong Klus en Win wedstrijd 2010 tijdens Batibouw

Wim Anthonissen uit Wuustwezel werd na een spannende finale op de Xella stand op Batibouw door een professionele jury uitgeroepen tot beste klusser. De handige Antwerpenaar toonde met een bouwproject met YTONG cellenbeton aan dat ook doe-het-zelvers succesvol architecturale en energie efficiënte realisaties kunnen neerzetten.

Drie finalisten die via de website www.ytongklusenwin.be uit de genomineerde projecten verkozen werden, moesten op Batibouw in een spannende finale opdracht hun doe-het-zelf krachten aan elkaar meten.

Dit jaar werden Thomas Hénaut uit Jemappes met het project ‘maison en construction’, Michel Chopin uit Brussel met het project ‘Chomich’ en Wim Anthonissen uit Wuustwezel met het project ‘Ons droomhuis’ verkozen om aan de finale deel te nemen.

Bij de eindproef werd aan elke finalist gevraagd om onder het oog van een professionele jury een ultieme bouwtest te ondergaan. De prijs ‘YTONG Klus-en-Win 2010’ werd door de ultieme doe-het-zelver Roger (Vitaya) overhandigd aan de fiere winnaar.

Dit jaar is dat Wim Anthonissen uit Wuustwezel met het project ‘Ons Droomhuis’. Na het volgen van een infonamiddag ‘bouwen met YTONG cellenbeton’ bij Xella realiseerde Wim Anthonissen met enkele getrouwen op 1 jaar tijd de bouw van zijn energie efficiënte hedendaagse woning in Wuustwezel. Het winnend team liet zich bij de start van het bouwproject adviseren door een demonstrateur van Xella die de werf bezocht.

“Met deze wedstrijd wil Xella in de eerste plaats aantonen dat een lage energiewoning binnen ieders bereik ligt. Dus ook doe-het-zelvers kunnen mits het aanleren van enkele eenvoudige basistechnieken en het gebruik van het juiste materiaal een ambitieus bouwproject realiseren,” aldus Ann Baeke, woordvoerder Xella.