Bedrijfsnieuws

FedEx Express breidt uit in Antwerpen

FedEx Express, een dochteronderming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ’s werelds grootste koerierdienst kondigde vandaag een nieuw ultramodern verdeelcentrum aan, waarmee het bedrijf wil tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten in de regio Antwerpen.

Het nieuwe 2.500 m² grote gebouw is gevestigd in Wilrijk (Antwerpen) en is voorzien van een aantal energie-efficiënte oplossingen, waaronder een innovatieve lucht-waterwarmtepomp die het energieverbruik met meer dan 40 procent en de CO2-uitstoot met meer dan 60 procent zal doen dalen. Het is eveneens uitgerust met een geavanceerd ventilatie- en domoticasysteem, waardoor elke ruimte afzonderlijk verlicht en verwarmd kan worden.

"Dankzij het nieuwe verdeelcentrum wordt de huidige capaciteit van het centrum aanzienlijk uitgebreid, met bijna één derde, waardoor we de efficiëntie van onze diensten kunnen opdrijven, om tegemoet te komen aan toekomstige behoeften en om extra personeel onder te brengen", zegt Patrick Stienlet, Managing Director of Operations, FedEx Express Benelux. Het uitgebreide centrum werd ontwikkeld in samenwerking met GACSSOLUTIONS nv / Invictus nv, een bedrijf dat gespecialiseerd is in milieuvriendelijke industriebouw. De nieuwe vestiging zal volledig uitgerust zijn om 30 bestelwagens gelijktijdig te laden en te lossen, wat een capaciteitsverhoging van 25 procent betekent.
Bij FedEx doen we er alles aan om onze activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. We zijn trots op de leidersrol die we in de sector spelen wat betreft het ontwikkelen van technologische innovaties om de duurzaamheid van onze operaties te verbeteren. Dit centrum betekent een nieuwe stap in de richting van dat engagement,” zegt Robert W. Elliott, directeur van FedEx Express in Europa, het Midden-Oosten, het Indiase subcontinent en Afrika.

Het nieuwe verdeelcentrum werd eveneens voorzien van een reeks andere energiebesparende maatregelen. Zo is het ganse gebouw uitgerust met 1.235 spaarlampen, wordt het water gerecycleerd om de voertuigen te wassen en werd de locatie strategisch gekozen om de rijtijden te beperken door onmiddellijke toegang tot de snelwegen en het openbaar vervoer.

Het gebouw is nogmaals een bewijs dat FedEx duurzaam ondernemerschap hoog in het vaandel draagt. Onlangs startte het bedrijf met de bouw van een nieuwe hub van 50.000 m² in Keulen (Duitsland), volledig uitgerust met zonnepanelen, bedoeld om de Centraal- en Oost-Europese markt te bedienen. Het center moet klaar zijn in 2010 en zou werk bieden aan 450 mensen in Keulen. Het dak van het gebouw zal voorzien zijn van zonnepanelen met een totale jaarlijkse productiecapaciteit van 1,3 gigawattuur, wat overeenkomt met de elektriciteitsbehoefte van 370 doorsnee gezinnen.
Build for Life