Bedrijfsnieuws

Familiebedrijf Lambrechts overgenomen door CRH

Het Limburgse familiebedrijf Lambrechts nv, groothandel in sanitair en verwarming, heeft zijn aandelen overgedragen aan de Ierse groep CRH. De overname kadert in de ambitie om nadrukkelijker aanwezig te zijn in deze sector en hierin een vooraanstaande rol te spelen.

Lambrechts heeft een 65 jarige traditie als toonaangevende speler op de Belgische markt en was tot op heden nog volledig in familiale handen. De hoofdzetel van Lambrechts nv ligt in Genk. Het bedrijf beschikt over een filialennetwerk van 12 afhaalmagazijnen, verdeeld over de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant en Luik. Tevens zijn er 3 toonzalen, te Hasselt, Bilzen en Alleur. Er wordt een omzet gerealiseerd van meer dan 90 miljoen EUR met een totale tewerkstelling van 230 mensen. De overname past volledig in de ambitie om verder nationaal te groeien. Zowel de huidige directie als het management van het bedrijf blijven de lijnen verder uitzetten in de toekomst.

CRH, de internationale bouwgroep, met focus op performantie, groei en diversificatie, is vandaag de dag met meer dan 75,000 werknemers op ca. 3,600 locaties actief in 35 landen op 4 continenten! De omzet in 2011 bedroeg € 18.1 miljard met een bedrijfsresultaat van € 871 miljoen. CRH is beursgenoteerd in Dublin, London en New York

Een samenwerking met CRH garandeert de continuering van Lambrechts voor de lange termijn . CRH zal Lambrechts ondersteunen bij de volgende fase in het verder ontwikkelen, verbeteren en evolueren van haar activiteiten.
Beide partijen zijn er dan ook ten stelligste van overtuigd dat de transactie zal leiden tot een verdere groei van het bedrijf en dit in een concurrentiële markt.