Duurzaam Bouwen

FSC project op bezoek bij ervaren houtbedrijven

FSC België organiseert voor het vierde jaar op rij het Silvanus project, het opleidingstraject voor bedrijven uit de houtsector die een FSC certificaat willen behalen. Nieuw dit jaar is dat de infosessies plaatsvinden bij gastbedrijven Theuma, Van Hoorebeke, Unilin en Martens Hout. Het project gaat van start op 23 februari.

De stap naar FSC certificering vraagt praktische voorbereidingen voor een bedrijf op vlak van administratie en organisatie. Om bedrijven klaar te stomen voor het behalen van hun FSC certificaat organiseert FSC België tussen februari en december het Silvanus 4 project. Dit met de steun van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid.

Opleiding FSC certificering

Het Silvanus project biedt, na het opstartevenement van 23 februari, een certificaat opleiding in de maand maart. De gastbedrijven Theuma, Van Hoorebeke, Unilin en Martens Hout zijn al jaren FSC gecertificeerd en delen graag hun kennis tijdens een bedrijfsbezoek. Daarnaast zijn er doorheen het projectjaar thematische infosessies voorzien zoals een werfbezoek, opleiding rond minder gekende houtsoorten, FSC in bestekken… Een overzicht van de verschillende sessies kan u vinden op de website van FSC België. De voorbije jaren namen ruim 150 bedrijven deel.

Ook voor al gecertificeerde bedrijven

Alle bedrijven uit de houtsector met interesse in een FSC certificaat kunnen deelnemen aan het Silvanus project. Daarnaast zijn ook reeds gecertificeerde bedrijven welkom. Bij personeelswissels of bedrijfsovernames gaat de nodige FSC kennis en ervaring immers vaak verloren.

Wilt u inspelen op de groeiende vraag naar gecertificeerd hout en uw bedrijfseigen FSC certificaat behalen ? Of wil u gewoon meer informatie over FSC en weten wat een certificaat juist inhoudt?
Kijk dan voor alle details op www.fsc.be of mail naar silvanus@fsc.be.