Algemeen

FLIR Systems lanceert FLIR T640bx/FLIR T620bx

Warmtebeeldcamera’s hebben zich ontwikkeld tot wijdverspreide instrumenten voor gebouweninspecties. Energieverlies, vochtige gebieden, schimmelontwikkeling, daklekkages, onderliggende constructies, problemen met verwarmings-, ventilatie en/of airconditioning installaties, het kan allemaal naadloos gedetecteerd worden met de hulp van een warmtebeeldcamera.

Dankzij prijsverlaging bestaan er tegenwoordig veel gebruikers die tot een aantal jaar geleden nog nooit van warmtebeeldcamera’s hadden gehoord. In de tussentijd hebben zij de kracht van warmtebeeldtechnologie ontdekt en promoten zij de technologie zeer enthousiast.

Maar ook zeer ervaren gebruikers van warmtebeeldcamera’s zoals dienstverleners en professionele gebouweninspecteurs vragen meer van warmtebeeldcamera’s. Zij willen ergonomische systemen die ze verschillende uren per dag kunnen gebruiken, camera’s die de hoogst mogelijke beeldkwaliteit leveren en die zijn uitgerust met alle noodzakelijke features die hen helpen wanneer zij hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Voor de meest veeleisende gebruikers van warmtebeeldcamera, lanceert FLIR Systems nu de FLIR T640bx /FLIR T620bx.

Uitstekende beeldkwaliteit

“De FLIR T640bx / FLIR T620bx voldoen aan de vraag van onze meest veeleisende klanten. Tijdens de ontwikkelingsfase van de FLIR T640bx / FLIR T620bx hebben we input gevraagd van veel professionele warmtebeeldcamera-gebruikers. De FLIR T640bx / T620bx omvatten praktisch alles waar zij om hebben gevraagd.”, legt Guy Pas uit, Vice-President Sales EMEA bij FLIR Systems. “Daarom zullen de FLIR T640bx / FLIR T620bx binnenkort de warmtebeeldcamera’s voor gebouweninspecties worden, waarmee alle andere camera’s vergeleken zullen worden.”

De FLIR T640bx / FLIR T620bx zijn beide uitgerust met een state-of-the-art ongekoelde microbolometer detector die scherpe beelden van 640 x 480 pixels produceert, hierop zijn de kleinste details zichtbaar. Dit resulteert in betrouwbare inspecties met grotere nauwkeurigheid.

De nieuwe FLIR T640bx / FLIR T620 bx hebben ook een 5 megapixel visuele camera. Deze genereert scherpe visuele beelden die kunnen worden gebruikt als referentie in vergelijk met het warmtebeeld onder alle condities. Een LED lamp zorgt ervoor dat de visuele beelden ook in extreem donkere omgevingen zichtbaar zijn.

Nauwkeurige temperatuurmetingen

De FLIR T640bx maakt temperatuurverschillen zo klein als 0.04˚C zichtbaar en kan temperaturen meten tot aan +650˚C. Analysetools omvatten spotmeters, automatische hot/cold detection markers en isotherm (above/below/interval).

Ergonomisch en gebruikersgemak

Een draaibare ‘control grip’ zorgt ervoor dat de camera gebruikt kan worden in de meest comfortabele positie. De knoppen en joystick om de camera te controleren zijn geïntegreerd in deze ‘handle’ en zijn altijd binnen handbereik. Het LCD touch screen plus stylus brengt interactiviteit en gebruikersgemak naar een hoger niveau. Het hoge kwaliteits-LCD scherm zorgt ervoor dat de kleinste details en temperatuursverschillen zichtbaar worden.

Viewfinder

Ondanks dat beide warmtebeeldcamera’s zijn uitgerust met een super helder LCD display, dat ook scherpe warmtebeelden in buitenomgevingen produceert, is de FLIR T640bx tevens uitgerust met een viewfinder. Ideaal wanneer de camera in direct zonlicht wordt gebruikt en de kleinste details zichtbaar moeten zijn.

MeterLink™

FLIR MeterLink technologie versimpelt het werk in de electrische en gebouweninspecties door het mogelijk maken van het draadloos, via Bluetooth, verzenden van data van een Extech stroomtang naar een warmtebeeldcamera. De MeterLink technologie bespaart tijd en elimineert het risico van foutieve bevindingen of notities.
Build for Life