FACQ-center Merelbeke: het toekomstige Flanders Headoffice

  BE   26 september 2019 Bron: Two Cents
FACQ-center Merelbeke: het toekomstige Flanders Headoffice
De 300 meter lange façade en zijn architectuur trekken nu al de aandacht langs de E40: het nieuwe gebouw in Merelbeke zal binnenkort het grootste FACQ-centrum van het land zijn. Hiermee bevestigt FACQ zijn positie als belangrijke speler in zijn sector en toont het nogmaals zijn ambitie: dichter bij zijn klanten staan en een nog grotere zichtbaarheid geven aan de professionele sanitair- en verwarmingssector, die zoveel te bieden heeft met oog op de ecologische uitdaging van de woningen van morgen.

Alles onder één dak

Dat dit toekomstige Flanders Headoffice veel te bieden heeft en dat het een indrukwekkend project is, staat buiten kijf. Dankzij de centrale en perfecte ligging aan de E40 is dit gebouw gemakkelijk bereikbaar en biedt het een ruime zichtbaarheid voor het merk. Met zijn 30.000 m² totale oppervlakte is dit het grootste FACQ-centrum in België. Alle diensten van FACQ zijn erin verzameld: een logistiek center, een Collect & Go-dienst, een Contact Center, een showroom en een Sanicenter.

“En zo sluiten we de cirkel”, aldus Damien Vanden Dael, Algemeen Directeur bij FACQ. “De consument komt inspiratie opdoen in de Showroom en de installateur vindt in het Sanicenter en dankzij de Collect & Go dienst alles wat hij nodig heeft. Het Contact Center en de dienst projecten zullen er ook centraal staan om technische ondersteuning te bieden en installateurs te adviseren bij hun technische projecten, of het nu gaat om ventilatie, geothermische energie, vloerverwarming… Onze logistieke dienst, tenslotte, zorgt voor een buitengewone dienstverlening aan alle professionelen in de bouwsector. Facq doet veel meer dan enkel producten bevoorraden, wij stellen ons dagelijks ter beschikking van professionelen om hen de beste service te verzekeren.”

Dicht bij de professional…

Met bijna 140 jaar ervaring op de teller, wil Facq ervoor zorgen dat elke Belgische professioneel binnen maximum 30 minuten van zijn woning toegang heeft tot een FACQ-Sanicenter. Het Sanicenter van Merelbeke beschikt over een voorraad van meer dan 7.000 artikels. De beschikbaarheid van deze producten stelt professionelen in staat om zeer snel te handelen en de goederen in een mum van tijd geleverd te krijgen.

FACQ-center Merelbeke

… en de consument!

Niet enkel de professional vindt er zijn gading, ook het grote publiek dat op zoek is naar inspiratie en de nieuwste oplossingen voor de inrichting of renovatie van de badkamer en verwarming kan vanaf juni volgend jaar in Merelbeke terecht in de 3.000 m² grote Showroom. Het Groene Huis, dat alle ecologische en duurzame oplossingen voor de woning biedt, zal er ook vertegenwoordigd zijn.

En FACQ blijft groeien

Met het nieuwe center in Merelbeke zal FACQ beschikken over drie regionale depots, waaronder ook Zaventem en Luik, 15 Showrooms en 40 Sanicenters. En dit aantal blijft stijgen. In de loop van de komende maanden openen ook Sanicenters in Genk, Ieper, Oostende en Doornik. Onlangs werd ook een Showroom en Sanicenter in Eupen geopend, in het hartje van de Duitstalige gemeenschap.

Innovatieve digitale oplossingen maken natuurlijk ook deel uit van de nabijheid met professionelen. Via het e-commerceplatform voor professionelen zijn alle technische fiches, prijzen, promo’s en de beschikbaarheid van de artikelen toegankelijk. De professionelen kunnen er hun bestellingen beheren, hebben er toegang tot de historiek, openstaande offertes, facturen en leveringen. De Facq Pro App is steeds binnen handbereik en staat 24/7 ten dienste van installateurs. Ze hebben toegang tot alle nuttige informatie, in één klik vinden ze hun dichtstbijzijnde verkooppunt en de actuele beschikbaarheid van voorradige onderdelen. Voor dringende vragen of praktische tips volstaat het om via de app een aanvraag met foto’s ter ondersteuning te versturen naar de contact centers.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo