Architectuur

Exposities over bouw en architectuur in Nederland

De komende periode zijn er op verschillende plaatsen in Nederland exposities over bouw en architectuur te bezoeken. Een aantal van deze exposities op een rijtje.


Ontmanteld hoofdgebouw
Tot 3 april
Rijksmuseum, Amsterdam
Foto expositie over het interieur van het oude Rijksmuseum. De fotos ademen sfeer van verstilling en laten zien dat ruim 100 jaar tentoonstellen, beheren en conserveren hun sporen in de zalen hebben achtergelaten.
Informatie: Rijksmuseum
Tel: (020)6747000
www.rijksmuseum.nl


Asking Question
Tot 3 april
Glaspaleis, Heerlen
Op deze tentoonstelling staat een eigenzinnige en persoonlijke benadering van de architectuur centraal. Aan de hand van autonome kunst en ontwerpen voor openbare ruimte laat de tentoonstelling zien wat architectuur kan zijn. Alle ontwerpers zijn afgestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie.
Informatie: Glaspaleis, Heerlen
Tel: (045) 5772205
www.glaspaleis.nl


Herzog & de Meuron
Tot en met 8 mei
Nederlands Architectuurinstituut, Rotterdam
De eerste presentatie in Nederland van dit belangrijke Zwitserse architectenbureau, bekend van o.a. de Tate Modern in Londen en de Prada shop in Tokyo.
Informatie: Nai
Tel: (010) 4401200
www.nai.nl


Moskeeën
Tot 15 mei
Architectuurcentrum, Haarlem
Tentoonstelling over moskeeën in Nederland. De tentoonstelling bestaat uit drie delen. Het eerste deel is algemene informatie over het begrip moskee, het tweede gedeelte toont de verschillende typen en het derde deel toont diverse moskeeën in Haarlem.
Informatie: Architectuurcentrum, Haarlem
Tel: (023) 5340584
www.architectuurhaarlem.nl