Interieur

Exposanten en bezoekers tevreden over vernieuwde voorjaarsbeurs

WTC Expo sloot afgelopen zondag na 4 dagen zeer tevreden de deuren van de vernieuwde beurs Huis & Tuin 2.0. Zowel in de natuur als op de beursvloer is het afgelopen weekend het voorjaar losgebarsten. Volop voorjaarsgeuren, frisse luchten, groen, kleur en vrolijke gezichten. Met zo'n 170 exposanten, een plus in de bezoekersaantallen en volop beleving mag na jaren van achteruitgang van een zeer succesvolle editie gesproken worden. Zowel de exposanten van de tuinzone als die van het woongebeuren klonken zeer tevreden na afloop. Hiermee is het compleet nieuwe beursconcept een succes gebleken.

Voorjaar is beleving en emotie. En dat was direct zichtbaar bij binnenkomst op Huis & Tuin 2.0. Een ware metamorfose! Kletterende fonteinen, houten pallets vol met bloemen, een gezellig bestrate passage en marktpleinen. Bezoekers stapten van het ene op het andere moment een compleet andere wereld binnen. Lopend door adembenemende tuinen, langs gezellige marktkraampjes, door inspirerende woonkamers of sfeervolle houten tuinhuizen liet iedereen de fantasie de vrije loop. Bij menig bezoeker begon het heerlijke voorjaarsgevoel weer te kriebelen. Met als gevolg dat men acuut aan de slag wilde om de tuin of het huis weer in topconditie te krijgen om zo optimaal te kunnen genieten van het goede weer.

Zeer gewaardeerd werd de aandacht voor het thema "energie besparen". Bepakt en bezakt met slimme tips en handige weetjes om te besparen keerde menig bezoeker huiswaarts. Ook de levensgrote energie neutrale woning met vernuftige besparingen en het aspect domotica in en rond de woning wist veel aandacht van het publiek te trekken.

Ook de speciale routes over de beursvloer werden goed ontvangen. Iedereen kreeg bij de ingang een overzichtelijke plattegrond met daarop speciale duurzaamheids-, buiten-, inspiratie- en nieuw- en verbouwroutes. Zo konden bezoekers direct zien waar ze moesten zijn en zich snel en overzichtelijk oriënteren.

Beursmanager Tjettje Miedema: "Ondanks het schitterende voorjaarsweer hebben wij meer bezoekers gehad dan vorig jaar. En veel positieve reacties van zowel exposanten als bezoekers. Kortom, wij zijn zeer tevreden. Wij gaan deze editie samen met de deelnemers evalueren, zodat we het nieuwe beursconcept voor volgend jaar nog verder kunnen verfijnen. Dat we volgend voorjaar weer deze grootste huis-, tuin- en woonbeurs van Noord Nederland organiseren, staat als een huis."

Ook interessant