Algemeen

Europese Aluminium Award zoekt inzenders

Bedrijven met een Innovatief product van Aluminium kunnen in 2008 een van de belangrijkste prijzen winnen door mee te doen aan de European Aluminium Award Industrial Design & Engineering.

Het winnen van een prestigieuze prijs als deze Europese Aluminium Award is niet alleen een bekroning voor uw innovatief ondernemerschap, maar ook een belangrijke impuls voor de promotionele waarde van producent en ontwerper.
De Awards worden uitgereikt tijdens de Internationale Vakbeurs 'ALUMINIUM 2008', die van 23-25 september in Messe Essen (D) plaats heeft.

VOOR ELKE ALUMINIUM INNOVATIE
Industrieel ontwerpers, fabrikanten, importeurs, architecten, bouwers en constructeurs kunnen in ver¬schillende categorieën inzenden voor de 6e Europese Aluminium Award 2008 Industrial Design & Engineering. De competitie wordt om de 2 jaar gehouden.

De Aluminium Award wordt toegekend aan producten of projecten waarin op een innovatieve manier aluminium is toegepast. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de genomineerde inzendingen. Elk bedrijf met een aluminium innovatie kan inzenden. Zowel industriële als consumentenproducten kunnen meedoen. Sluitingsdatum voor inzending is 1 juli 2008.

GROTER DAN OOIT
De Europese Aluminium Award is een initiatief van het Nederlandse Aluminium Centrum.
Voor deze zesde editie is een brede basis verkregen door de steun van de Europese Aluminium Associatie(EAA), de GDA –de Duitse aluminium associatie- en ALUMINIUM 2008, de grootste vakbeurs op het gebied van Aluminium ter wereld.
Daarnaast verbonden de toonaangevende concerns ALCAN, ALCOA en HYDRO als hoofdsponsor hun naam aan de competitie.

AWARDS voor industriële en consumenten producten
In verband met het brede spectrum van 'Industrial Design & Engineering ' worden dit jaar 6 European Alumini¬um Awards uitgereikt in 2 categorieën:
- Consumer Products
- Industrial Products
Per categorie worden 3 Awards uitgereikt

Bij de Consumenten producten zijn Awards te winnen voor Design, Duurzaamheid en Innovatie. De categorie Industriële producten is onderverdeeld in “Automotive en Transport”, “Bouw en Constructie” en “Machinebouw en Electronica”.
Daarnaast heeft de Jury de vrijheid om een Jury Award toe te kennen voor een bijzondere prestatie.

PRIJSUITREIKING TIJDENS AWARD GALA 2008
De European Aluminium Award 2008 Design & Engineering wordt uitgereikt tijdens het Award Gala op dinsdag 23 September op 'ALUMINIUM 2008’ in Messe Essen (D). Alle nominaties worden tijdens deze beurs tentoongesteld in de Galeria, het bruisend hart van deze Intenationale Vakbeurs. Er worden 15000 bezoekers en 600 exposerende bedrijven verwacht uit meer dan 35 landen.

JURERING
In principe moeten producten ontworpen zijn voor massa- of serieproductie.
Een selectiecommissie toetst de inzendingen aan het reglement en nomineert maximaal 10 inzendingen per categorie.

De genomineerde inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury onder leiding van Prof. Laurens Katgerman, van de Technische Universiteit Delft. Andere juryleden komen uit Duitsland, Engeland, Italie en Scandinavië.

Alle nominaties worden getoond op ALUMINIUM 2008 en in en bijbehorende catalogus vermeld. De winnaar van de Aluminium Award ontvangt een plastiek, gemaakt van bauxiet en aluminium, alsmede een certificaat.

CRITERIA
Om mee te dingen naar de European Aluminium Award 2008 moeten de producten na 1 juli 2006 in Europa op de markt zijn ge¬bracht of geproduceerd èn moet het metaal aluminium op een zinvolle en innovatieve wijze zijn toegepast.

Bij de beoordeling van de inzendingen wordt rekening gehouden met originaliteit en
functionaliteit, vormgeving, duurzaamheid, de mogelijkheid tot hergebruik van de toegepa¬ste
materialen en grondstoffen en de representativiteit en promotiewaarde voor aluminium.

SCHRIJF IN EN WIN!
Producten of projecten moeten op eigen initiatief worden aangemeld vóór 1 juli 2008.

Inschrijven kan direct via de website www.aluminium-award.eu

Reglement en inschrijvingsformulier voor de European Aluminium Award 2008 kunnen ook worden gedownload vanaf www.aluminium-award.eu en ingevuld opgestuurd naar het secretariaat.

Deelname kost 450,- Euro excl BTW per inzending.


Meer informatie over inschrijving of organisatie van de European Aluminium Award 2008;

Secretariaat European Aluminium Award 2008
Postbus 557
8440 AN Heerenveen
E-mail: artsant@euronet.nl
Tel : +31-(0)513 610666
Fax : +31-(0)513 650260
T.a.v. de heer R.T.J. de Ruijter, projectmanager
Build for Life