Bedrijfsnieuws

Eurofashion gaat merknaam Dôme Deco gebruiken

De Belgische leverancier Eurofasion gaat de merknaam Döme Deco gebruiken. Het totaalconcept Dôme Deco omvat meubels, accesoires en verlichting, gepresenteerd in een shop-in-shop. De naam Eurofashion wordt op de achtergrond geplaatst, aangezien hij te veel doet denken aan de modebranche.

In 2009 behaalde Eurofashion een omzet van 3 miljoen euro. Directeur Stefan Verheyen verwacht dit jaar een omzet te halen van 3,6 miljoen euro. Voor de nieuwe merknaam Dôme Deco heeft Verheyen 500.000 euro uitgetrokken. Eurofashion heeft regels opgesteld voor winkeliers die de productren van Dôme Deco in het assortiment willen opnemen. Ze moeten minstens 60 m2 beschikbaar stellen aan Dôme Deco. Woorvoerster Kristien Vanderspikken acht 80 tot 300 m2 idealer. Tevens moet bij een shop-in-shop van 80 m2 de detaillist minstens 20.000 euro investeren, en er moet een minimale omzet worden behaald die wordt berekend door de beschikbare oppervlakte te delen door vier en vervolgens te vermeniguldigen met 1.000.

Inmiddels zijn in België en Frankrijk de eerste winkels met producten van Dôme Deco geopend. Eurofashion is niet van plan om eigen brandstores te lanceren.

Gebaseerd op: Meubel
Build for Life