Bedrijfsnieuws

Euretco Wonen verandert naar klantgerichte organisatie

Euretco Wonen heeft zich in de afgelopen jaren getransformeerd van een productgerichte naar een klantgerichte organisatie. Maarten Bakker, lid van het directieteam van Euretco, verklaart dat de organisatie zich moet aanpassen aan de veranderde marktomstandigheden. Euretco Wonen tracht zelfstandig ondernemers in de meubelbranche te helpen in het bepalen en uitvoeren van hun strategie.

Werner op `t Eijnde, accountmanager bij Euretco Wonen, verklaart dat hij ondernemers instrumenten aanbiedt waarmee ze zich in de markt kunnen onderscheiden. De woonmarkt verandert in hoog tempo. Consumenten oriënteren zich vaker via internet en dat beïnvloedt de machtsverhoudingen tussen consument en ondernemer. Bakker denkt dat de behoefte aan grote meubelzaken met meer dan 20.000 m2 aan verkoopvloeroppervlakte zal dalen. Hij verwacht dat winkels met een vvo van tussen de 1.500 en 2.000 m2 de dienst gaan uitmaken.

Voor de komende jaren voorziet Bakker omzetdalingen. In 2008 nam de afzet af met 2%, en ook op korte termijn moet rekening worden gehouden met tegenslagen. De overheid moet bezuinigen en dat heeft zijn weerslag op de bestedingen van consumenten. Ze zullen terughoudender worden met investeringen in interieur.

Gebaseerd op: Meubel

Ook interessant


Build for Life