Architectuur

Eternit schenkt 10.000 euro aan Architecten Zonder Grenzen

Ter gelegenheid van Batibouw 2007 overhandigt André Hoste, Afgevaardigd Bestuurder van Eternit op 23 februari 2007 een cheque van 10.000 EUR aan Eric Selis de Voorzitter van de vereniging Architecten Zonder Grenzen. Met deze schenking geeft Eternit het officiële startschot voor een uitgebreide steuncampagne die nog zal lopen tot eind 2008. Voor elke m² dak bedekt met Eternit vezelcementleien die door architecten zal worden voorgeschreven en geplaatst in België tussen 1 januari 2007 en 31 december 2008 zal Eternit 10 eurocent storten op de rekening van Architecten zonder Grenzen.

De vzw Architecten zonder Grenzen, opgericht in 1994, groepeert een 100- tal architecten die hun kennis en ervaring belangeloos ten dienste stellen van individuen of groepen (woonadvies kansarmen, daklozen , asielzoekers) waar ook in België aan wie het recht op een minimum aan wooncomfort is ontnomen. Zo heeft de vereniging projecten lopen samen met het Rode Kruis om 5 asielcentra te onderwerpen aan een onderzoek en in haar actiedomein voorstellen te formuleren die de werking, de bewoning en het beheer van die centra kunnen verbeteren. Daarnaast is deze vereniging al dan niet via zusterorganisaties actief in verschillende landen zoals Sri Lanka, Indonesië, Kongo en Tanzania.

Eternit, specialist van dak- en gevelbekledingsproducten, draagt Architecten zonder Grenzen en de solidariteit waarvoor de vereniging staat een warm hart toe. Om de vereniging in staat te stellen haar activiteiten verder te ontplooien ten behoeve van kansarmen, daklozen of asielzoekers zowel in eigen land als ver daarbuiten voorziet Eternit in een financiële ondersteuning.

Concreet zal Eternit voor elke m² dak Eternit vezelcementleien van de merken Boronda, New Stonit of Alterna die door een architect worden voorgeschreven en geplaatst op een bouwwerf in België een storting doen van 10 eurocent ten voordele van Architecten zonder Grenzen. Eternit roept dan ook alle architecten die Eternit vezelcementleien voorschrijven op om dit ook kenbaar te maken. Het volledig reglement is beschikbaar op aanvraag.

Van de architecten wordt verwacht dat ze een foto van het bouwproject bezorgen samen met het adres van de werf, het aantal vierkante meters leien en de datum van uitvoering. Deze gegevens kunnen worden toegestuurd:
- per post naar Eternit NV, t.a.v. François Logist,Kuiermansstraat 1, 1880 Kapelle-op-den-Bos
- of per e-mail naar Francois.Logist@eternit.be

Ook interessant