Architectuur

Erick van Egeraat ontwerpt stadion Moskou

Erick van Egeraat heeft de internationale prijsvraag voor het zogeheten VTB Arena Park in Moskou gewonnen. De architect maakt het ontwerp voor de herontwikkeling van het voetbalstadion van Dynamo Moskou en het omliggende park. Het 300.000 m2 grote VTB Arena Park is een van de grootste projecten die de komende jaren in Rusland worden ontwikkeld. Dat maakte het bureau (designed by) Erick van Egeraat dinsdag bekend.

Het project voorziet in een vernieuwd stadion voor Dynamo Moskou met 45.000 zitplaatsen. Daarnaast komen op het 116.000 m2 omvattend terrein onder meer een sporthal met 10.000 zitplaatsen, een winkelcentrum met diverse voorzieningen, restaurants en parkeerfaciliteiten.

De jury onder leiding van burgemeester Joeri Loezjkov van Moskou prees het winnend ontwerp vanwege het ‘alles-onder-één-dak’ concept, waarbij een multifunctionele mix van sport- en culturele faciliteiten geconcentreerd zijn binnen en onder het huidige stadion.

Het nieuwe complex wordt gerealiseerd binnen de omtrek van het oude stadion. De buitenzijde van dit gebouw blijft behouden en wordt geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Het nieuwe stadion voldoet volgens het architectenbureau aan de FIFA-richtlijnen, omdat het een belangrijke rol speelt in Ruslands kandidatuur voor de organisatie van het WK Voetbal in 2018.

Lees verder op Architectenweb.nl