Interieur

Eric Kuster opent interieurwinkel in Antwerpen

Vandaag opent de Nederlandse interieurontwerper Eric Kuster zijn tweede monobrand store. De internationaal gevierde ontwerper koos voor Antwerpen als locatie voor zijn eerste Belgische winkel. Eric Kuster Metropolitan Luxury Antwerp is een samenwerking met de Belgische celebrities Phaedra Hoste en interieurontwerper Christophe Aertssen.

Alhoewel de drie in informele kring al langer samen spraken, is de monobrand store de eerste officiele uiting van hun gedeeld gevoel voor esthetiek en passie voor vormgeving. Hoste zal naast de winkel tevens de PR werkzaamheden op zich nemen. Daarnaast is ze betrokken bij de opvolging van de interieurprojecten. Aertssen verwierf in België bekendheid met zijn optreden in televisieprogramma’s over interieurvormgeving en wonen. Ook hij gaat in nauwe samenwerking met Kuster zorgdragen voor het ontwerp en de uitvoering van op maat gemaakte interieurs in België. Beiden zijn passioneel overtuigd van de toevoeging van Kuster’s mondaine stijl aan het Belgische designklimaat.

Eric Kuster Metropolitan Luxury Antwerp huist in het hart van Antwerpen, vlakbij de Nationale Bank, op steenworp afstand van de havenstad’s meest exclusieve boetieks en warenhuizen. Op 185 vierkante meter biedt Kuster niet alleen zijn kenmerkende royale meubilair, rijke stoffen en geraffineerde accessoires aan, maar kan men er tevens terecht voor de unieke bespoke design services – ter inspiratie zijn tal van interieur set-ups in de winkel te bezichtigen.

Eric Kuster maakte de afgelopen twee decennia internationaal furore met zijn eigen stoffen- en meubelcollecties en interieurontwerpen die alle onder de noemer ‘metropolitan luxury’ zijn te vangen: een contemporaine stijl die zich uit in glamour, comfort en sensualiteit.

Al vanaf het begin van zijn carrière dacht en werkte de charismatische Nederlandse ontwerper bij het het creëren van atmosfeer buiten de eigen landsgrenzen. Zijn sensibele en uitnodigende ontwerpen betoverden woonhuizen, bars, restaurants en hotels over de hele wereld. Kuster is menigmaal gelauwerd voor zowel zijn sensuele, smaakvolle interieurs – vele gecreëerd voor internationale beroemdheden – als zijn innovatieve totaalaanpak: het op één plek aanbieden van turnkey design services, (op maat gemaakte) meubels en stoffen, aankleding en accessoires. Na zijn woonvilla in Crailo (NL), welke werd getransformeerd to hoofdkantoor-annex-showroom, en de monobrand store in Ibiza is de Antwerpse vestiging de derde plek ter wereld waar men zich volledig kan onderdompelen in de wereld die Eric Kuster behelst.