Interieur

Energy Management helpt huiseigenaars energie besparen

Vantage, een vooraanstaand producent van domotica voor het hogere woningsegment, introduceert zijn nieuwe Energy Management Solution reeks die, in samenwerking met het bestaande InFusion™ Control systeem,garant staat voor een doortastend energiebeheer in huis. Het sluitstuk van dit systeem is een heus Energy Dashboard, een eenvoudig te bedienen touchscreen waarop u niet alleen nauwkeurige verbruiksgegevens kunt aflezen, maar ook aangepaste strategieën kunt uitwerken die daadwerkelijk, en onmiddellijk, besparingen opleveren.

Vandaag is al wat ‘groen’ is een regelrechte hype geworden maar dit mag ons niet doen vergeten dat Vantage sinds zijn ontstaan – een 25 jaar geleden – altijd een pionnier geweest is van energiebesparingen met zijn intelligente besturingssystemen voor de residentiële markt. De nieuwe Energy Management oplossing is de jongste telg van deze succesrijke familie. Met dit systeem bieden wij de veeleisende huiseigenaar de mogelijkheid om in real-time zijn verbruiksgegevens af te lezen en onmiddellijk het effect van efficiënte besparingsstrategieën zichtbaar te maken, zonder hiervoor maar iets aan zijn levensstijl te moeten wijzigen.”

Vantages Energy Management Solution omvat:
• een software die zich gemakkelijk in het bestaande InFusion systeem laat importeren,
• een afzonderlijke energieteller die uw dealer in een handomdraai kan installeren,
• een reeks aanwezigheidsdetectors en lichtsensors.

Eenvoudig te installeren - Eenvoudig te gebruiken

Het systeem kan door uw dealer eenvoudig geprogrammeerd worden met de plaatselijke energieprijzen zodat u als gebruiker steeds over precieze cijfergegevens beschikt over het huidige verbruik en het bedrag van de gerealiseerde besparingen. Daarenboven is het systeem uitgewerkt op basis van een generisch platform dat verenigbaar is met alle energieleveranciers, waar ook ter wereld. Dit is een punt dat ondubbelzinnig het verschil maakt in het segment van de luxewoningen. Deze verregaande flexibiliteit, gekoppeld aan de voorgeprogrammeerde software, maakt dat de Energy Management Solution zich van de concurrentie onderscheidt door de eenvoud van gebruik – voor de eigenaar – en het gemak van installatie – voor de dealer.

Besparingsvoorbeeld

Eigenaars die het systeem al in gebruik hebben melden trouwens een 20 percent besparing op de verlichtingskosten, alleen al door gebruik van de uitgebreide dim- en uitschakelmogelijkheden die het biedt.

Energiemetingen en real–time feedback 5 – 15%
Verlichting 5 - 10% (dimming en aan/uit gestuurd door aanwezigheidsdetectie)
Controlevan zonnewering 5 - 15%
HVAC controle 5 - 15%

De Energy Management Solution laat zich thuis gemakkelijk programmeren met de parameters van acht voorgedefinieerde strategieën die hun nut in de energiebesparing bewezen hebben. Met behulp van deze strategieën, oproepbaar via een gewone druk op een knop, kan de verlichting gedimd worden, de binnentemperatuur ingesteld en de elektrische toestellen op verantwoorde wijze aan/uitgeschakeld op aansturen van schakelklokken of aanwezigheidsdetectors.