Verwarming & Sanitair

Energiezuinige oplossingen voor klimaatregeling in elke woning

Energiezuinige oplossingen voor klimaatregeling in elke woning
Ter gelegenheid van Bis 2013 presenteert DAIKIN interessante vernieuwingen en optimalisaties in haar gehele gamma warmtepompen voor residentiële en licht commerciële toepassingen. Centraal staan hier de vermindering van het energiegebruik, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving.

De belangrijkste oplossingen voor de nieuwbouwmarkt die Daikin voor het voetlicht wil plaatsen zijn de vernieuwde Daikin Altherma Lage Temperatuur-warmtepomp en de Daikin Altherma Geothermie, twee systemen die op milieuvriendelijke wijze de binnenruimtes kunnen koelen en verwarmen én ook sanitair water kunnen produceren. Terwijl de Daikin Altherma Lage Temperatuur de bekroning vormt van de klassieke lucht-water warmtepomptechnologie, is de Daikin Altherma Geothermie de eerste Daikin Altherma-warmtepomp die warmte haalt uit de aarde. Daarnaast blijft Daikin scoren op het vlak van lucht-luchtwarmtepompen, en dit in alle situaties.

Verder speelt Daikin in op de wensen van de renovatiemarkt door in te zetten op polyvalentie en multi-toepasbaarheid. Men kan nu ook bij kleinere verbouwingen de zuinige en milieuvriendelijke Daikin-technologie in huis halen zonder grote breekwerken te moeten uitvoeren. Er zijn nu systemen beschikbaar om eenvoudig bestaande verwarmingssystemen te vervangen of te optimaliseren, ongeacht of het hierbij gaat om stookoliesystemen, gasketels, elektrische boilers of elektrische verwarming. Van de verschillende oplossingen die voorhanden zijn, verdient vooral het gloednieuwe Daikin Altherma Hybride warmtepompsysteem om in de schijnwerpers te staan.

Voor wie nog meer voordeel wil halen uit de warmtepomptechnologie, heeft Daikin ook een zonneboiler ontwikkeld zodat sanitair water nog milieuvriendelijker en bovendien gratis kan worden verwarmd. Deze kleine investering laat zich snel terugverdienen door haar efficiëntie en lange levensduur. Bovendien kan de zonneboiler gecombineerd worden met alle soorten verwarmingsinstallaties: zowel de Daikin warmtepompen als bestaande klassieke ketels.

Wie deze nieuwe producten met eigen ogen wil ontdekken, is van harte welkom op de DAIKIN-stand nr. 5147 tijdens de Bis-bouwbeurs in Flanders Expo te Gent tussen 5 en 13 oktober 2013!

Ook interessant