Nieuwbouw

Embuild Vlaanderen reageert positief op stikstofakkoord

Embuild Vlaanderen reageert positief op stikstofakkoord
In een eerste reactie en in afwachting van de kennisname van het hele stikstofakkoord, is Embuild Vlaanderen tevreden met, en opgelucht over het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vandaag heeft gesloten. Daarmee maakt zij een einde aan de rechtsonzekerheid voor burgers, opdrachtgevers van bouwprojecten en (bouw)ondernemers. En die juridische zekerheid is essentieel om bouwplannen, nieuwe investeringen, jobs en welvaart te vrijwaren en om maatschappelijke transities niet in het gedrang te brengen.

Het stikstofakkoord is niet alleen significant voor de industrie en de landbouw, maar voor alle bouwprojecten, die cruciaal zijn voor de klimaatuitdaging en maatschappelijke noden zoals (hernieuwbare) energie, betaalbaarheid van wonen, mobiliteit enz.

“Om Nederlandse toestanden met vonnissen en arresten die bouwplannen blokkeren, te vermijden was een stikstofakkoord voor Vlaanderen hoognodig. Nu vraagt Embuild Vlaanderen om zonder talmen ook de volgende stappen om dit akkoord uit te voeren, te nemen binnen de Vlaamse regering en in het Vlaams parlement”, zegt Marc Dillen van Embuild Vlaanderen.

Ook interessant