Algemeen

Embuild Vlaanderen lanceert zijn voorstellen voor verkiezingen 2024

Embuild Vlaanderen lanceert zijn voorstellen voor verkiezingen 2024
Dit jaar heeft Embuild Vlaanderen een volledig digitaal en online visierapport gelanceerd: 'Kies voor de toekomst. Bouwen aan een future-proof Vlaanderen.' De rode draad zijn de beleidsvoorstellen richting de verkiezingen in 2024. Dat gaat van betaalbaar wonen, energie, efficiëntere overheid, klimaat en infrastructuur tot circulair bouwen, bouwvacatures, innovatie en erfgoedzorg.

De bouwfederatie beklemtoont dat de sector cruciaal is voor transities zoals de klimaatuitdaging, de waterhuishouding, de wooncrisis, duurzame mobiliteit enz. Maar om die rol waar te maken, heeft de bouw nood aan hefbomen.

Samen met de overheid wil Embuild Vlaanderen werk maken van de doordachte besteding van overheidsmiddelen om zowel publieke als private investeringen doelgericht in te zetten; van een robuust en efficiënt vergunningenbeleid; van het vrijwaren van betaalbaarheid om duurzaam wonen mogelijk te maken. And last but not least, de bouwvacatures scheren hoge toppen. De bouw kan samen met de overheid inzetten op de gewenste werkzaamheidsgraad tot 80%.

Klik hier voor het visierapport.

Ook interessant


Build for Life