Nieuwbouw

Eltec System bouwt nieuwe thuis- en uitvalsbasis

Eltec System in Genk investeert 2,5 miljoen euro in de bouw van een volledig nieuw bedrijvencomplex. De investering is noodzakelijk om de gestage groei in omzet, activiteit en personeel te kunnen bestendigen. De werken gaan van start in augustus 2007, in het tweede kwartaal van 2008 zou de nieuwe site operationeel moeten zijn.

Eltec System, een fullservice dienstverlener in onderhoud en herstelling van industriële aandrijvingen en pompen, is momenteel nog gevestigd in zijn bedrijfspand aan de Eikelaarstraat. De nieuwe site, 3500 m2 groot, komt te liggen aan de Troisdorflaan, in vogelvlucht een goeie kilometer van het huidige gebouw.

De reden voor de hele operatie is simpel: vandaag worden in de industrie activiteiten die buiten de ‘core business’ vallen, steeds meer uitbesteed. Koren op de molen van een bedrijf als Eltec, maar om op die trend te kunnen blijven inspelen drong zich de verhuis naar een aangepaste locatie geleidelijk op.

“Als fullservice maintenance partner met een 24-urenservice moeten wij zeer snel en flexibel op de wensen van de klanten kunnen inspelen. Uiteraard is een geografisch gunstige ligging voor ons zeer belangrijk”, zegt zaakvoerder Joe Huijgen. “Verder anticiperen we met deze investering op het voortzetten van onze groei, waarbij we continu onze service willen waarborgen. Om in dat scenario efficiënt te werken zijn zwaardere installaties en meer personeel onvermijdelijk. En dat veronderstelt meer ruimte. De bedoeling is om op termijn een 10-tal nieuwe mensen aan te trekken, vooral goedopgeleide technici in de mechanica en elektronica, want in die domeinen voltrekt de evolutie zich razendsnel.”

Hoewel de nieuwbouw het gros van de investering vertegenwoordigt, worden er ook inspanningen gedaan op het gebied van uitrusting. Zo komen er nieuwe rolbruggen met een draagvermogen van 12 ton en nieuwe uitbalanceer- en draaibanken, aangepast aan de behoeften van de verschillende soorten klanten.