Bedrijfsnieuws

Ellipstrap van Kwartspil in Museumkwartier Den Bosch

Het Noord-Brabants Museum ondergaat momenteel een uitbreiding, renovatie/restauratie van het Waterstraatcomplex en het oude Gouvernementshuis (het paleis), gelijktijdig vindt er een uitbreiding plaats van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Door nieuwbouw van het Stedelijk Museum te combineren met het Noord-Brabants Museum ontstaat er in de historische binnenstad van Den Bosch een “Museumkwartier”.

Kwartspil BV uit Oosterwolde gaat in opdracht van Volker Wessels de stalen en roestvaststalen trappen inclusief de bijzondere hoofdtrapcombinatie in de vorm van een ellips engineeren, produceren en monteren. De hoofdtrap is een geheel vrijdragende designtrap die zijn weerga qua vormgeving en afmeting niet kent in Nederland. Het ontwerp is van Henket & partners architecten te Vught. Trap diameter is ca. 9 meter, opgebouwd uit hogesterktestaalplaat van 20 mm dik met grote uitkragende bordessen zonder ondersteuning van kolommen ed. Waardoor als het ware een zwevende trap ontstaat.

Gezien de hoge moeilijkheidsgraad is gekozen voor Kwartspil die alleen met speciale software en veel ervaring de uitdaging kan aangaan. Mei 2011 zal de trap op zijn bestemming aankomen, het dak van het gebouw zal voor een groot gedeelte gedemonteerd worden om de trap naar binnen te kunnen hijsen.
Build for Life