Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen

  BE   30 juni 2021 Bron: Elica
Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen
Het Italiaanse Elica is wereldwijd de grootste producent van dampkappen en kookplaten. Het merk heeft nu de ambitie om zijn plaats op de Belgische markt te veroveren. Met een heel breed en opmerkelijk gamma dat zuigkracht met Italiaans design combineert, is deze nieuwe speler van plan om het hart te veroveren van de Belgische foodie en designliefhebber.

Met een gedreven lokaal team en services, geruggensteund door de backoffice en logistieke kracht van het moederhuis, wil Elica een vertrouwde partner worden van de keukenspeciaalzaken en interieurzaken. Ook via de betere elektrozaken zullen de dampkappen beschikbaar zijn. “Er zijn voor Elica als challenger veel opportuniteiten in een weinig onderscheidende markt waarin iedereen ongeveer hetzelfde verkoopt”, vertelt Jan De Moor die werd aangetrokken door Elica om de intrede in België te leiden. Jan De Moor ziet als National Business Development manager BeNeLux veel mogelijkheden. “Elica kan zich hierin onderscheiden via het heel uitgebreide gamma met sterke technische specificaties en via het knappe én bekroonde Italiaans design dat een vernieuwing in de keuken zal teweegbrengen.”

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen
Het gamma van ELICA bestaat uit zowel de klassieke zichtbare modellen als ‘volledig’ onzichtbare modellen die zowel in de kookplaat als in een plafond kunnen weggewerkt worden. Jan De Moor: “Elica biedt een range aan die geen enkele andere speler in zijn assortiment heeft, en ook de prijs/kwaliteitverhouding is bij Elica heel goed.” Alle modellen zijn beschikbaar als luchtafvoermodel of als recirculatiemodel met een heel efficiënte koolstoffiltering.

De zichtbare modellen, zoals Stripe of Bloom-S, vallen op door hun uitzonderlijke zuigkracht, maar nog meer door hun speels Italiaans design. De onzichtbaar ingebouwde modellen, zoals de Illusion of de Hidden, spelen in op een trend die je de laatste tijd in steeds meer keukens ziet: geïntegreerde dampkappen in plafond of in de kookplaat. Bij de plafondunits onderscheidt Elica zich van de concurrentie door alle modellen in de klassieke 30 cm inbouwhoogte aan te bieden én in een 16 cm inbouwhoogte. Wat uniek is op de markt, en de kleinste inbouwhoogte is om strak te verwerken in een verlaagd plafond.

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen

NikolaTesla: geïntegreerd in kookplaat

Een van de paradepaardjes in het Elica-gamma is de strak vormgegeven NikolaTesla-familie. Het is het grootste gamma kookplaten op de markt waarbij de afzuiging in de kookplaat zelf is geïntegreerd. Het zijn voornamelijk inductiekookplaten met verschillende productkarakteristieken, maar de reeks omvat ook de NikolaTesla Flame – de eerste gaskookplaat met centrale geïntegreerde afzuiging.

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen
Elica denkt tevens aan de vervangmarkt en de trend dat we alsmaar kleiner wonen waardoor en over een kleinere keukenoppervlakte beschikken. De NikolaTesla Fit is een model van 60 cm breed met geïntegreerde afzuiging en bestaat ook in een bredere uitvoering van 70 cm, maar met een klassieke uitsnit in het werkblad. De twee modellen behouden hetzelfde kookcomfort en dezelfde kook- en afzuigprestaties als de grotere broertjes in de familie.

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen

Bekroond design

Naast zijn expertise – meer dan 50 jaar ervaring en een jaarlijkse productie van meer dan 20 miljoen exemplaren – is design het grote kenmerk van Elica. Het straalt zowel passie, innovatie als traditie uit met een tikkeltje durf. Zo speelt Elica met ongewone materialen zoals Dekton Nero Sirius (van Cosentino) als afwerking voor de fronten van de dampkappen Bloom-S en Rules. Ook met uitvoeringen in matzwart sluit het gamma perfect aan op hedendaagse trends in de keuken.

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen
ELICA besteedt in zijn ontwerpen ook veel aandacht aan licht. Bij de plafonddampkappen valt de ELICA Skydome op door het ledpaneel dat het volledige oppervlak inneemt. De kleur kan de gebruiker aanpassen van koud naar warm wit licht. Een echte eyecatcher boven een kookeiland zijn dan weer de eiland dampkappen zoals de Interstellar, Wave of Ye en die zowel de functie van dampkap als verlichtingsarmatuur vervult. Hangdampkappen passen in vele Belgische huishoudens waar men vaak een open keuken heeft.

Elica toont ambitie op Belgische markt met designdampkappen
Het design van de Elica-dampkappen wordt ook erkend in de designwereld. Zo won de NikolaTesla One de XXV Compasso d'Oro ADI Award, de beroemdste Italiaanse designprijs ter wereld. Verder ontving Elica in de loop der jaren talrijke designprijzen voor verschillende producten. Wij vermelden hier alleen de design awards die in 2021 zijn toegekend aan de nieuwe producten zoals de reddot award, IF Design Award, Good Design Award, IDA Design Awards en Iconic Awards: Innovative Interior.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo