Bedrijfsnieuws

Einde aan samenwerking projectontwikkeling Multi en Atrium

Multi Investment verkoopt zijn belang van 50% in het Poolse winkelcentrum Koszalin aan het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Atrium. Daarnaast neemt Multi het Turkse winkelcentrum Trabzon over van Atrium, ofwel 100% van de aandelen. Met deze transacties komt er een einde aan de samenwerking tussen Multi en Atrium op het gebied van projectontwikkeling. Atrium laat weten projecteontwikkelingen zoveel mogelijk in eigen hand te willen houden.

Atrium neemt voor € 7,4 mln het belang van 50% in het Poolse winkelcentrum Koszalin over van Multi. Het winkelcentrum, dat in 2008 de deuren opende, had in 2009 nog een marktwaarde van € 107,2 mln. Daarmee wordt Atrium volledige eigenaar van winkelcentrum met een oppervlakte van 54.000 m2. De nettohuuropbrengsten van dit winkelcentrum noteerden in de eerste drie kwartalen van dit jaar € 6,7 mln.

De transactie van de verkoop van 100%waardeert het winkelcentrum Trabzon op € 115,7 mln. De netto huuropbrengsten van dit winkelcentrum kwamen in de eerste negen maanden van 2010 uit op € 5,7 mln.
Multi verkoopt tevens kleinere belangen in nog drie projecten in Bulgarije en Turkije, waardoor Atrium ook volledig eigenaar wordt van deze projecten.
Build for Life