Nieuwbouw

Eerste steenlegging nieuw DPD-depot in Aalter

Gisteren werd in Aalter de eerste steen gelegd van een nieuw hypermodern depot voor DPD, één van de belangrijkste spelers in de internationale zakelijke pakket-en expressmarkt. Het nieuwe depot komt op nauwelijks 100 meter van het bestaande depot van DPD, dat stilaan uit zijn voegen barstte. Patrick Hoste, burgemeester van Aalter, legde vandaag de eerste steen van de nieuwe vestiging op de werf in de Leon Bekaertlaan. “Dit magnifieke project betekent een toegevoegde waarde voor Aalter, dankzij zijn logistieke functie, de extra tewerkstelling en de ondersteuning die het voor andere industriële bedrijven vormt”, aldus burgemeester Hoste.

Marc Morioux, Financieel Directeur en projectleider - nieuwbouw depot Aalter - van DPD Belgium, verklaart waarom de uitbreiding van DPD Aalter broodnodig is: “DPD Belgium heeft in 2008 ongeveer 12 miljoen pakketten behandeld, dit is een stijging van ongeveer 7% t.o.v. het jaar ervoor. Het huidige depot in Aalter, dat we in 2000 in gebruik namen, voldoet niet meer aan de capaciteitsvereisten die nodig zijn in de belangrijke regio Oost- en West-Vlaanderen.”

DPD schakelde internationaal vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle in om een oplossing te vinden voor hun bestaande, te kleine gebouw. Na het bekijken van enkele mogelijkheden in Gent en Oostkamp bleek de ideale locatie zich op slechts 100m afstand te bevinden van het bestaande depot in Aalter, op de Bekaert-site.
Van de Walle Bouwgroep werd door DPD aangesteld om een nieuw, kant-en-klaar logistiek centrum op te trekken. “Het totale terrein is 17.000 m² groot. Hierop wordt een magazijn gebouwd van 6.000 m² en nog eens 400 m² aan kantoren. De rest wordt een verharde parking voor onze containers en we voorzien ook het nodige groen op het terrein.” aldus Marc Morioux.

Nieuw depot in juli 2009

DPD laat Van De Walle Bouwgroep het nieuwe warehouse in twee fases bouwen, om de overstap van de oude vestiging naar het nieuwe depot zo vlot mogelijk te laten verlopen. Fase I zal nog deze zomer voltooid worden en omvat 4.797 m² opslagruimte, 400 m² kantoren, 11.806 m² buitenopslag, parking en vrije zone voor de latere uitbreiding. Fase II zal ten laatste 36 maanden na oplevering van fase I compleet zijn en omvat 1.279 m² extra opslagruimte.

Dankzij de uitbreiding zal het nieuwe depot een verdubbeling van de huidige capaciteit opleveren. “Vandaag zijn er 26 personen tewerkgesteld in Aalter. Daarnaast bedelen 61 chauffeurs dagelijks de pakketten in de regio Oost- en West-Vlaanderen. In de toekomst zal zowel de directe als indirecte tewerkstelling toenemen” geeft Marc Morioux aan.

“Deze investering in Aalter is een investering in de toekomst. Wij geloven in het economisch potentieel van de provincies Oost- en West Vlaanderen en zijn optimistisch dat de economische situatie in 2010 verbetert. In deze context beogen wij in deze regio’s een zeer belangrijke stijging van onze volumes“ aldus Marc Hasler, CEO van DPD (Belgium) NV, die zo de strategische dimensie van de nieuwbouw toelicht.