Algemeen

Eerste solventvrije koudlijm op wereldmarkt van Derbigum

Derbigum, gespecialiseerd in vernieuwende producten en diensten voor duurzaam bouwen en energiebeheer, tekent vandaag voor een wereldprimeur. De Belgische onderneming heeft als eerste en enige op de markt een bitumineuze koudlijm ontwikkeld zonder vluchtige organische stoffen (VOC), DERBIBOND NT®. Daarnaast pakt Derbigum uit met DERBICLEAN NT®, een even efficiënte ecologische innovatie om bitumineuze vlekken te verwijderen. Beide producten passen perfect in de groene strategie van Derbigum die op termijn streeft naar het volledig bannen van solventen binnen de vloeibare dakverwerkingsproducten. Met deze twee innovaties profileert Derbigum zich opnieuw als voorbeeldonderneming in de sector.

Groene strategie van Derbigum

Met de lancering van de bitumineuze koudlijm DERBIBOND NT en het biologisch afbreekbare reinigingsproduct DERBICLEAN NT bereikt Derbigum een nieuwe mijlpaal in zijn groen beleid. Het bedrijf introduceert een nieuwe generatie ecologische dakverwerkingsproducten én anticipeert tegelijk op de strengere Europese richtlijnen voor het gebruik van VOC’s bij onder meer verven en lijmen.

De innovatieve toegepaste technologie, door Derbigum gepatenteerd, vervangt de klassieke oplosmiddelen door plantaardige oliën. Dat resulteert in optimale eigenschappen, op het vlak van ecologie (een betere levenscyclusanalyse en een verlaagde ecologische impact), inzake veiligheid (niet ontvlambaar, betere werfveiligheid, geen gevaarlijk transport) en wat betreft duurzaamheid (betere afpelweerstand) en gebruiksgemak (lagere viscositeit: makkelijk bij lage temperatuur, ergonomisch en eenvoudig toepasbaar, vlot verspuitbaar tot laatste druppel).

DERBIBOND NT en DERBICLEAN NT zijn solventvrij én garanderen eenzelfde kwaliteit, gebruiksgemak en applicatie: een wereldprimeur voor bitumineuze koudlijm.

Hans Aerts, R&D Product Manager Liquid Products bij Derbigum: “Precies diezelfde kwaliteits- en applicatiegaranties zijn belangrijk in deze ecologische evolutie. Er bestaan wel meerdere milieuvriendelijke koudlijmen, maar dan op basis van emulsies. Deze watergedragen producten zijn bijvoorbeeld niet toepasbaar bij lage temperaturen of drogen slecht of niet tussen twee waterdichtingsmembranen. Met DERBIBOND NT en DERBICLEAN NT heeft Derbigum twee volwaardige ecologische alternatieven ontwikkeld met een onberispelijke kwaliteit. Deze solventvrije producten zijn efficiënt en duurzaam, kennen een gemakkelijke applicatie, bijvoorbeeld met Spraygun, en laten zich optimaal verwerken, ook bij lage temperaturen.”

NIEUW: DERBIBOND NT, bitumineuze koudlijm

DERBIBOND NT wordt gebruikt voor het verkleven van bitumineuze waterdichtingsmembranen en onderlagen. Bovendien vormt
DERBIBOND NT een extra waterdichte laag tussen de ondergrond en het waterdichtingsmembraan.

DERBIBOND NT is een milieuvriendelijke bitumenoplossing op basis van natuurlijke en veilige componenten, vermengd met minerale vulstoffen en organische vezels. DERBIBOND NT bevat totaal geen solventen – ze werden vervangen door natuurlijke componenten (plantaardige oliën) – en is zo een hoogtechnologisch product met respect voor het milieu, zowel bij applicatie als in productie. De nieuwe DERBIBOND NT bevat 10 keer meer hernieuwbare energie dan zijn voorganger.
Build for Life