Algemeen

Eerste projectontwikkelaar met politiekeurmerk

Projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen b.v. uit Rotterdam bouwt vanaf januari 2003 alle woningen ‘onder’ het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarmee is het bedrijf de eerste projectontwikkelaar in Nederland met politiekeurmerk erkenning.
Blauwhoed Eurowoningen b.v. bevestigt de afspraak om woningen aan de eisen van het keurmerk te laten voldoen in een convenant. Directeur van Blauwhoed Eurowoningen, A.J.H. van Breukelen, commissaris van politie, J. Nieuwstraten, en T.J.B. Hesselman van het Beheerinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen ondertekenen dit convenant morgen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Daarna mag Blauwhoed Eurowoningen b.v. zich PKVW-bedrijf noemen: erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijf.

Private samenwerking
Met het convenant laten de ondertekenaars eveneens zien hoe publiekprivate samenwerking in de praktijk werkt. Een samenwerkingsverband dat de gemeente Rotterdam handvatten kan bieden bij het uitvoeren van de Kabinetsnota ‘Naar een veiliger samenleving’. Hierin staat namelijk dat alle nieuw te bouwen woningen vanaf 2004 moeten voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een taak van de gemeente, de politie en het bedrijfsleven.

Beveiliging
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een manier om huizen te beveiligen tegen inbraak. De kans dat een inbreker binnenkomt, neemt hiermee af met 95 procent. Daarnaast vermindert het de kans op fietsen- en autodiefstal, graffiti en vandalisme. Veel verzekeraars geven bovendien een korting op de premie aan mensen die in een huis of wijk met het keurmerk wonen. Het toepassen van het keurmerk is echter een zaak van de burger zelf, politie, gemeenten, woningcorporaties, verzekeraars en PKVW-bedrijven.
Build for Life