Interieur

Eerste beroepsopleiding Home Staging in België

De Styling Concepts Group heeft met ingang van 1 januari 2010 haar intrede gedaan op de Belgische vastgoedmarkt. De organisatie biedt, na een maandenlange voorbereiding en grondige analyse van de Vlaamse immomarkt, nu ook in België een 4-daagse praktijkgerichte opleiding Home Staging aan en voorziet hiermee in een duidelijke behoefte.

Home staging, oftewel verkoopstyling, is een Amerikaans marketingconcept voor de vastgoedbranche en wordt inmiddels wereldwijd succesvol toegepast. Het beroep verkoopstylist zal, in navolging van vele andere landen, ook in België een grote vlucht nemen. Verkoopstylisten zullen Vlaamse vastgoedmakelaars kunnen helpen hun woningen op een aantrekkelijke manier te presenteren en daardoor sneller te verkopen tegen hogere verkoopprijzen.

Het opleidingsinstituut van de SC Group ontwikkelde als eerste instituut een training home staging speciaal voor Belgische cursisten. De praktijkgerichte opleiding wordt gegeven in Brasschaat nabij Antwerpen, is geheel toegespitst op de Vlaamse vastgoedmarkt en wordt verzorgd door zowel Nederlandse als Vlaamse docenten. De praktijklessen vinden plaats in een te koop staande woning in de omgeving van de cursuslocatie.

Na certificering worden verkoopstylisten lid van het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten Benelux, het LNV®. Het LNV® is het oudste en grootste netwerk van volledig opgeleide en gecertificeerde verkoopstylisten in de Benelux en is nog steeds groeiende.